Πάντειο: Ολικό άνοιγμα με δια ζώσης μαθήματα και νέες αίθουσες σε 2 περιοχές της Αθήνας-Όλες οι πληροφορίες

Πάντειο: Ολικό άνοιγμα με δια ζώσης μαθήματα και νέες αίθουσες σε 2 περιοχές της Αθήνας-Όλες οι πληροφορίες

Ο χρόνος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε ολόκληρη την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις φοιτητικές μας ζωές, σταμάτησε στις 10 Μαρτίου του 2020, όταν κι ανακοινώθηκε το κλείσιμο των ΑΕΙ (λίγο πριν γίνει γνωστή και η είδηση του πρώτου θανάτου από τον κορωνοϊό στη χώρα μας). Αυτή τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, μετά από 578 μέρες κλεισίματος (295 το 2020 και 283 μέρες το 2021) και τηλεκπαίδευσης, επιτέλους το Πανεπιστήμιό μας ανοίγει. Με 72% ποσοστό εμβολιασμού, μηδενική ενίσχυση από το Υπουργείο Παιδείας και με όσα μέσα το ίδιο το ΑΕΙ έχει, το Πάντειο Πανεπιστήμιο ξαναζωντανεύει. Ποιες όμως οι αλλαγές και τα νέα κτήρια που θα χρειαστεί να μάθουμε; Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει σχετικά με τις νέες αίθουσες-παραρτήματα του Παντείου.

Από την Καλλιθέα, στη Ν. Σμύρνη και το Αιγάλεω

Το Πάντειο αποτελείται από 3 κτήρια, εκ των οποίων στα 2 γίνονται μαθήματα (Γυάλινο Κτήριο και Νεόκτιστο), ενώ το κεντρικό και πρώτο κτήριο είναι η έδρα της Πρυτανείας, των διοικητικών υπηρεσιών (Γραμματείες) και της Βιβλιοθήκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η χρήση όλων των αιθουσών στο Νεόκτιστο και στο Γυάλινο πλην της αίθουσας 108, μιας εκ των μεγαλύτερων αιθουσών του Παντείου. Η αίθουσα 108 δυστυχώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις εξαερισμού του χώρου για αυτό και θα παραμείνει κλειστή. Η 108 αποτελούσε, προ κορωνοϊού, και την αίθουσα των Συνελεύσεων του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου.

Πώς θα καλυφθούν όμως οι ανάγκες όλων των Τμημάτων και των ετών που φοιτούν στο Πάντειο; Πρυτανικές πηγές μας ενημερώνουν πως όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, όπως και επιθυμούν διακαώς πολλές φοιτήτριες και φοιτητές. Θα υπάρχουν μαθήματα και Σάββατα πρωινά (ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του εκάστοτε Τμήματος), ενώ πλέον οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Παντείου θα συχνάζουμε και σε νέες γειτονίες.

Κατόπιν των μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πάντειο με τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Αιγάλεω, το Πανεπιστήμιο αποκτά 2 παραρτήματα. Το ένα θα στεγαστεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξία» του Δήμου Ν. Σμύρνης και το άλλο σε κτήρια που βρίσκονται δίπλα στο σταθμό του Μετρό «Αιγάλεω».

Πώς πάω εκεί;

Η πρόσβαση στα 2 παραρτήματα του Παντείου είναι πολύ απλή. Στο Αιγάλεω αρκεί να πάρετε την μπλε γραμμή του Μετρό, με κατεύθυνση προς «Νίκαια» και να κατεβείτε στη στάση «Αιγάλεω», ενώ για την Πλατεία της Ν. Σμύρνης, όπου βρίσκεται ο «Γαλαξίας», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Τραμ (με κατεύθυνση προς ΣΕΦ ή Ασκληπιείο Βούλα και αποβιβάζεστε στη στάση «Αγ. Φωτεινής») και τα Λεωφορεία που κατεβαίνουν τη Λ. Συγγρού (αν έρχεστε από το κέντρο της Αθήνας ή την Καλλιθέα). Αναλυτικά τα δρομολόγια που περνούν από την Πλατεία της Ν. Σμύρνης ή από το κάτω μέρος της (στο ύψος της δεύτερης εισόδου της Ν. Σμύρνης στη Λ. Συγγρού) είναι τα εξής:

Τ4  ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

Τ5  ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΒΟΥΛΑ

040  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

106  ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

126  ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

130  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Ν. ΣΜΥΡΝΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

131  ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΑΜΑΞ/ΣΙΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

136  ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Β – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

137  ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ Α – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΦΙΞ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

217  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ)

218  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

219  ΣΤ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

229 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ)

550  Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΚΗΦΙΣΙΑ

816 ΤΑΥΡΟΣ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Α2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΒΟΥΛΑ (Μέσω Λ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ)

Β2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ (Μέσω ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ)

Ε90  ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΣΧΟΛΙΚΗ EXPRESS)

10  ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ – ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Ο πεζόδρομος της Αλεξάνδρου Πάντου θα ξαναζωντανέψει.

Αναλυτικότερες πληροφορίες θα υπάρξουν την Παρασκευή με την έκδοση των προγραμμάτων των Τμημάτων. Συμβουλή προς τους πρωτοετείς φοιτητές και νέους συναδέλφους μας: να έχετε το νου σας στις ανακοινώσεις που θα βγουν. Καλώς ορίσατε στο Πάντειο!

Πάρτε μάσκες, οινοπνεύματα αγαπημένες/-νοι συμφοιτήτριες και συμφοιτητές και ετοιμαστείτε. Τέλος η παύση της οθόνης και ο πάγος στις ζωές μας. Σίγουρα πολλοί είμαστε προβληματισμένοι σχετικά με τις δυσκολίες που σίγουρα αυτές θα προκύψουν με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά αξίζει ένα χαμόγελο απέναντι σε κάθε δυσκολία. Μετά από 578 μέρες μας αξίζει να χαμογελάμε. Γιατί;… Γιατί επιστρέφουμε στο Πάντειο!

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.

One thought on “Πάντειο: Ολικό άνοιγμα με δια ζώσης μαθήματα και νέες αίθουσες σε 2 περιοχές της Αθήνας-Όλες οι πληροφορίες

Comments are closed.