Πάντειο: Συνέλευση για το ΣτΕ και το ηχηρό ΟΧΙ κατά της Παν. Αστυνομίας

Πάντειο: Συνέλευση για το ΣτΕ και το ηχηρό ΟΧΙ κατά της Παν. Αστυνομίας

Οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου ετοιμάζονται καλώντας άπαντες τους συμφοιτητές τους σε μια ανοιχτή συνέλευση αύριο στο ΑΕΙ της Λεωφόρου Συγγρού. Ανένταχτες, ανένταχτοι καλούν σε μια οργανωμένη αντίδραση του Συλλόγου Φοιτητών, ο οποίος είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που έχει προσφύγει μαζί με τους άλλους Συλλόγους (Μελών ΔΕΠ-Διοικητικού Προσωπικού) στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στόχος τους η ενημέρωση όλων για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ο.Π.Π.Ι., η ανταλλαγή ιδεών και η κατάθεση προτάσεων από τον καθένα για το πώς μπορούμε να δράσουμε οι φοιτητές μέχρι την 11 Μαρτίου και την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ. Στο κάλεσμά τους έχουν ανταποκριθεί θετικά και αρκετές από τις πολιτικές δυνάμεις του Παντείου.

Η συζήτηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ιστορικό Αμφιθέατρο 2, τον χώρο όπου γυρίστηκε το «Αμφιθέατρο του Παραλόγου», το βίντεο της Πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια». Θα παρέμβουν -με τις μέχρι τώρα πληροφορίες του «ΦΚ»- η κα. Ξένια Χρυσοχόου (Πρόεδρος του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου) και ο κ. Σπηλιακόπουλος που θα αναλύσει το νομικό παρασκήνιο της προσφυγής στο ΣτΕ.

Όπως μάλιστα οι ίδιοι οι διοργανωτές της Ανοιχτής Συνέλευσης σημειώνουν στην εκδήλωση στο «Facebook»:

«Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, ψήφισε έναν νόμο χουντικής κοπής, γνωστό ως νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, με σκοπό να αλλάξει συθέμελα το Δημόσιο, Δωρεάν, Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Ο νόμος αυτός, αφού άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές/τριες με την ΕΒΕ, το επόμενο διάστημα προβλέπει διαγραφές φοιτητών/τριών, πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ), «face controls» και πειθαρχικά συμβούλια. Είναι ένας νόμος που φέρνει την ΕΛ.ΑΣ. μέσα στις σχολές μας, ποινικοποιεί κάθε κοινωνική έκφραση που αναπτύσσεται και πολεμάει τις συλλογικές μας διεκδικήσεις.

Ο νόμος αυτός βρήκε πέρσι σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα απέναντί του. Ο κοινός αγώνας φοιτητών/καθηγητών/εργαζομένων που εκφράστηκε μέσα από συλλογικές διαδικασίες και μαζικές κινητοποιήσεις, πάγωσε την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές μας.

Τώρα πιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε!

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με την προσφυγή Συλλόγων μελών ΔΕΠ και Φοιτητικών Συλλόγων στο ΣτΕ για την ακύρωση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Η προσφυγή ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία εκδικάζεται στις 11 Μαρτίου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παντείου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, προχωράμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Παντείου.

Συγκροτούμε μέτωπο Δημοκρατίας

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΕΚΕΙ!».

Η μητέρα των μαχών για την υπεράσπιση των Πανεπιστημίων μας πλησιάζει. Το Πάντειο κάνει την αρχή και καλεί όλες, όλους κι όλ@ σε ένα ευρύ μέτωπο Δημοκρατίας. Ο «Φοιτητικός Κόσμος» θα είναι εκεί. Πάντα παρών σε όλα όσα μας αφορούν και στους αγώνες της γενιάς μας.

Ραντεβού αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 18:00 στο Αμφιθέατρο 2!

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.