Πάντειο: Όλα όσα έγιναν και οι προτάσεις στην Ανοιχτή Συζήτηση φοιτητών για τον νόμο Κεραμέως

Πάντειο: Όλα όσα έγιναν και οι προτάσεις στην Ανοιχτή Συζήτηση φοιτητών για τον νόμο Κεραμέως

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στη 13:00, πραγματοποιήθηκε από Πρωτοβουλία φοιτητριών και φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τον νόμο (πλέον) Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη στην οποία συμμετείχαν πολλοί φοιτητές, βάσει των συνθηκών, και υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος που κατέληξε σε κάποιες ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες προτάσεις. Όπως μας ενημερώνουν και οι ίδιοι οι φοιτητές που διοργάνωσαν την εκδήλωση: 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (Ζητούμε συγγνώμη για την αργοπορία) 

Οι διοργανώτριες/διοργανωτές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τα πάνω από 50 άτομα που έδωσαν το παρόν στο Πάντειο την Πέμπτη και συμμετείχαν σε έναν ουσιώδη διάλογο πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους (ακόμα και από άλλα πανεπιστήμια, όπως η ΑΣΣΟΕΕ!). Επίσης, ευχαριστούμε βαθιά και τα 564 άτομα που ενδιαφέρονται για την πρωτοβουλία μας. Ένα τέτοιο ενδιαφέρον δείχνει την μεγάλη θέληση των φοιτητών, αλλά και αγωνία για όλα όσα συμβαίνουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση του νέου νόμου, ακολούθησαν τοποθετήσεις ανένταχτων και ενταγμένων φοιτητών και αμέσως μετά η κατάθεση προτάσεων για δράσεις που θα έχουν ως στόχο ένας τόσο αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός νόμος να ανατραπεί.  

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν: 

  • Πλήρης ενεργοποίηση φοιτητικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως η επαναλειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Παντείου Πανεπιστημίου. 
  • Δημιουργία αφισών και άλλων μέσων παρέμβασης στις γειτονιές της Αθήνας με θέμα την επαναλειτουργία των Σχολών, το «Όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές. 
  • Για να υλοποιηθούν οι προτάσεις αυτές, σε πρώτο χρόνο θα κατατεθούν για έγκριση από τη Γ.Σ., ώστε να αναληφθούν από τον Φοιτητικό Σύλλογο. Για τον λόγο αυτό, εκκινείται εκ νέου συλλογή υπογραφών για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης:  

https://docs.google.com/forms/d/1Kpvql89KcGxGFFLNXiuzo1yLk7eSW2FNcqmtRDfjHhY/viewform?fbclid=IwAR3WpTgkUznJ94cxXPbYacXoMmdJtHBgAjTMBJLioXSHA2EZgoxCfG8Xq-Y&edit_requested=true

  • Παράλληλα, προετοιμάζεται Ομάδα Επικοινωνίας και Παρέμβασης Φοιτητών με ρόλο δημοσιογραφικό, ενημερωτικό και κυρίως μαχητικής αρθρογραφίας, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών και των σκοτεινών πλευρών του προβληματικού νόμου και άλλων ζητημάτων.  

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις σπουδές και τις ζωές μας. Είμαστε φοιτήτριες και φοιτητές. Όχι κατάδικοι, εγκληματίες ή όπως αλλιώς θέλει να μας αποκαλεί ένας φαντασμένος Υπουργός ΠροΠο και μια Υπουργός Παιδείας που δεν έχει πατήσει ποτέ σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. 

Ήρθε η ώρα οι φοιτητές να απαντήσουν.  

Και η απάντηση πάντα ερχόταν, έρχεται και θα έρχεται από την νεολαία. 

Η επόμενη μέρα ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί τους φοιτητές και το πώς θα αντισταθούν απέναντι σε έναν νόμο που τάραξε τα νερά της εκπαίδευσης και εγκαθιστά -ενάντια στη θέληση της Συνόδου των Πρυτάνεων- ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς στις Σχολές. Το στοίχημα της αυτοοργάνωσης των φοιτητών, των πολιτικών δυνάμεων των Φοιτητικών Συλλόγων και του Φοιτητικού Κινήματος είναι η πλήρης ανατροπή του νόμου. Απέναντί τους θα βρουν πολλά εμπόδια και προκλήσεις. Θα τα καταφέρουν;  

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλη αγωνία και ο «Φ.Κ.», πιστός στην ενημέρωσή σας, θα προσπαθεί να είναι πάντα παρών στις εξελίξεις που αφορούν όλους εμάς τους φοιτητές… Και σίγουρα θα έχουμε πολλές. 

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.