Πανελλήνιες• τέλος εποχής!

Της Γιώτας Μαντά, πρώην συντάκτριάς μας

Σήμερα, 26 του Ιούνη έπεσε η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μαζί με αυτή, τελείωσε το άγχος, η αγωνία και η πίεση των υποψηφίων. Των δεκαοχτάχρονων -κατά κύριο λόγο- μαθητών και μαθητριών που πάλεψαν με πείσμα για το όνειρό τους.

Μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν.

Μόνο συγχαρητήρια σας αξίζουν. Ομολογουμένως, περάσατε πολλά, συμπεριλαμβανομένης μιας πανδημίας που σας έφερε τα πάνω-κάτω. Άλλαξε σχέδια και προγράμματα στο λεπτό, δημιουργώντας την αίσθηση της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας – μέσα σ’ όλα τα άλλα.

Για τους υπόλοιπους 3 μήνες (με όλες τις ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού) μόνο τέτοιες εικόνες θα σας απασχολούν. Διακοπές, θάλασσες και ένα ατέλειωτο καλοκαιράκι.

Τώρα, αυτά αποτελούν παρελθόν και καμία σημασία δεν έχουν! Ο αγώνας έληξε και εσείς χαμογελάτε από χαρά και ανακούφιση, μόνο στην ιδέα του πολυπόθητου «αράγματος».

Πριν λίγες ώρες, γράψατε την τελευταία λέξη πάνω στο χαρτί, στο οποίο αναμετρηθήκατε με τον εαυτό σας. Και έτσι, με μια τελεία, κλείσατε αυτόν τον κύκλο που τόσα σας στέρησε, σας έδωσε όμως άλλα τόσα εφόδια (όχι γνωστικά) για μια ζωή.

Ήρθε η ώρα να ηρεμήσετε. Μην αγχώνεστε για τους βαθμούς και μην υπολογίζετε συνεχώς τα μόρια. Θα τα μάθετε όλα στην ώρα τους και, πιστέψτε με, θα γίνει το καλύτερο για εσάς.

H πρώτη εικόνα που σίγουρα θα ξεχασετε (και σας το ευχόμαστε) πολύ σύντομα

Η ζωή μάς επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ανατρέπει τα δεδομένα. Να θυμάστε πως όλα είναι για καλό. Να της δείχνετε εμπιστοσύνη γιατί εκείνη ξέρει τι φέρνει στον δρόμο μας.

Σας μιλάω επί προσωπικού, δεδομένου ότι από τα όνειρα μιας επίδοξης δικηγόρου, βρέθηκα στη Φιλολογία Αθηνών. Και η αλήθεια είναι, πως δεν θα μπορούσα να είχα κάνει σωστότερη επιλογή. Εξάλλου, οι εισαγωγικές αποτελούν αφετηρία μιας νέας ζωής, όποια κι αν είναι η έκβαση.

Καλό σας καλοκαίρι, λοιπόν! Να το ζήσετε στο έπακρο, είναι μοναδικό. Βγείτε, πιείτε, διασκεδάστε! Αναπληρώστε τις στιγμές που χάσατε με φίλους και αγαπημένους, γελάστε με την ψυχή σας. Να είστε σίγουροι πως σας αξίζει. Ερωτευτείτε κιόλας παιδιά, γιατί χανόμαστε!   

Καλά Αποτελέσματα και καλή φοιτητική ζωή!

Και μην ξεχνάτε• τώρα αρχίζουν τα ωραία!

+ posts