Ποιος στα αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω;

Ποιος στα αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω;

Πολλές είναι οι φορές που αναρωτιόμαστε: πού βαδίζουμε; πού πάμε; Γιατί η ζωή γίνεται όλο και πιο γρήγορη, όλο και πιο πιεστική. Γιατί δεν μπορούμε να χαρούμε τις στιγμές με τους ανθρώπους μας, και μέχρι και την στιγμή ξεκούρασής μας να μην ξεκουραζόμαστε; 

Η απάντηση δεν υπάρχει. Δεν την ξέρουμε. Ξέρουμε μόνο πως καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες που οδηγούν την ανθρώπινη ζωή στην μιζέρια, την δυσκολία και την καταστροφή. Έτσι και εμείς καθημερινά προσπαθούμε να εφοδιαστούμε όσο περισσότερο μπορούμε με πνευματικά υλικά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει αυτή η δυσκολία στην πόρτα μας.

Ζούμε σε εποχές που το αυτονόητο σε μια ανεπτυγμένη χώρα αρχίζει να είναι πολυτέλεια. Είναι φυσιολογικό πλέον πολλά σπίτια να μην έχουν ρεύμα. Είναι πολυτέλεια να έχεις ζέστη στο σπίτι σου ή δροσιά το καλοκαίρι. Τολμάμε όμως ακόμα και σήμερα να μιλάμε για ανάπτυξη. Έχουμε παρεξηγήσει κάποιους όρους, μπορεί να μπορώ να γράψω έναν ορισμό για το τι είναι ανάπτυξη, μπορεί ο καθένας να το ψάξει και στο «Google». Πάντως, είμαι σίγουρος ότι ανάπτυξη δεν είναι να βλέπουμε τους γονείς μας, που μια ζωή υπηρετούν αυτήν την κοινωνία, να γονατίζουν για να έχουν τα απαραίτητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για όλα αυτά εμείς οι φοιτητές; Εμείς οι νέες γενιές, που κρατάμε την σκυτάλη ενός κόσμου γεμάτος πίσσα και στάχτη; Την απάντηση δεν την ξέρω… Πρέπει όμως να βρούμε αυτήν την απάντηση πριν η στάχτη χτυπήσει την δικιά μας πόρτα. Έτσι ώστε να ξυπνήσουμε μια μέρα και να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κάθε μεγάλο της ιστορίας λέγοντάς του «Κι όμως Κεμάλ, ο κόσμος αλλάζει. Το καταφέραμε».

+ posts

Ονομάζομαι Γιώτης Πέτρος και είμαι μεγαλωμένος στην όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα. Σήμερα, φοιτώ στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, παρόλα αυτά οι ασχολίες μου δεν μένουν στα πλαίσια αυτής της σχολής.
Η συγγραφή για εμένα είναι ο τρόπος να εκφράσω την ελευθερία που δεν μπορώ να βρω στον κόσμο μου. Η ενασχόλησή μου με την Τέχνη, την Μουσική και το Θέατρο με ώθησε στο να αποτυπώνω αυτόν τον κόσμο πάνω στο χαρτί.
Η αρθρογραφία που χρειάζεται η εποχή μας είναι στην σωστή ενημέρωση και στις πολύπλευρες απόψεις. Για αυτόν τον λόγο, ο Φοιτητικός Κόσμος αποτελεί για εμένα ένα εργαστήρι τέχνης που δημιουργεί ιδέες και τις μεταδίδει στους αναγνώστες του. Η φράση η οποία θεωρώ πως με χαρακτηρίζει και θα ήθελα καθένας να σκέφτεται στα καλά και στα δύσκολα είναι «χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;»

One thought on “Ποιος στα αλήθεια είμαι εγώ και πού πάω;

  1. φοβερό κείμενο , τόσες αλήθειες σε μόλις λίγες προτάσεις !!!!! Μπράβο !!!!!!!

Comments are closed.