Προσαγωγές ακτιβιστών της Greenpeace (video)

Οι διαμαρτυρίες όλο και πληθαίνουν απέναντι στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Η Greenpeace είναι μια ακόμη οικολογική δύναμη που αντιστέκεται στο επικείμενο νομοσχέδιο το οποίο δύσκολα θα χαρακτήριζε κανείς προοδευτικό ή φιλικό προς το περιβάλλον. Το θέμα διάλεξε η πρώην συντάκτριά μας Ανδρομάχη Αρβανίτη.

Του κ. Τάσου Σαραντή

Σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών της Greenpeace προχώρησε η αστυνομία σήμερα το πρωί, όταν επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στην κεντρική πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και να εκφράσουν ειρηνικά την αντίδρασή τους στο νέο περιβαλλοντοκτόνο νόμο του Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση, με αυτήν την ειρηνική δράση της ήθελε να ενώσει τη φωνή της με χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα που αντιδρούν στον νέο περιβαλλοντικό νόμο, ο καθένας με τον δικό του ειρηνικό τρόπο.

Κοινός παρονομαστής η απαίτηση από τον υπουργό, κ. Χατζηδάκη, να ξεκαθαρίσει αν θα ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και θα προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της χώρας ή θα συνεχίσει να υποστηρίζει ως «περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό» την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, φιμώνοντας παράλληλα την κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της. 

«Οι σημερινές προσαγωγές ειρηνικών ακτιβιστών δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Δεν θα σταματήσουμε στιγμή να διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σε μία χώρα που κρατάει ζωντανό τον φυσικό της πλούτο. Δεν νοείται πράσινη ανάπτυξη με επεμβάσεις της αστυνομίας όπως η σημερινή. Είναι αδιανόητο να επεμβαίνει η αστυνομία για να σταματήσει την ειρηνική διαμαρτυρία μας σε μια απόπειρα να φιμώσει το μήνυμά μας. Σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η συνέχιση του αγώνα μας και η ενδυνάμωση του αιτήματος χιλιάδων συμπολιτών μας να διαφυλάξουμε τον εθνικό πλούτο της χώρας μας» τόνισε ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος για την εκστρατεία της κλιματικής δικαιοσύνης στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/

+ posts