Σαφώς έχουμε θανάτους, απλώς δεν είναι ανθρώπινοι

Σαφώς έχουμε θανάτους, απλώς δεν είναι ανθρώπινοι

Σίγουρα δεν είναι η στιγμή για πολλά λόγια, για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι γράφουμε και λέμε.

Με μετριοπάθεια θα χρησιμοποιήσω τη λέξη αφελής και όχι αδαής, για καθέναν που παίρνει βήμα και διατυμπανίζει πως ευτυχώς (!) δεν έχουμε θύματα.

Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε πως δεν έχουμε θύματα, όταν έχει καεί τόση χλωρίδα; Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά την Τετάρτη 4 Αυγούστου, μόνο η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη έχει καταστρέψει τουλάχιστον 12.500 στρέμματα γης!

Υπάρχουν και άλλοι που δεν μπορούν να τρέξουν να σωθούν…

Πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε πως δεν έχουμε θύματα, όταν έχει καεί τόση πανίδα; Τα ζώα, οι καλύτεροι φίλοι (;) του ανθρώπου, στέκονται ανήμπορα να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα με αποτέλεσμα να καίγονται ζωντανά, όσο ο άνθρωπος κοιτάει πρώτα να ξεφύγει ο ίδιος (από μία άποψη λογικό), παρατώντας τα αβοήθητα στο έλεος της επίγειας κολάσεως. Αυτός ο τρόπος μεταχείρισης και συμπεριφοράς έρχεται να προστεθεί ως ακόμα μία απόδειξη πως ακόμα και σήμερα, στον 21ο αιώνα, τα ζώα υπολογίζονται από τον άνθρωπο περισσότερο ως άψυχα μέσα παραγωγής παρά ως εξίσου ζωντανοί οργανισμοί με τον ίδιο.

Παρόλο που τα λόγια είναι πιο εύκολα από τις πράξεις, ο άνθρωπος στα 2021 μ.Χ. φαίνεται πως ακόμα και εκεί αδυνατεί και δεν μπορεί να κατανοήσει πως στον πλανήτη αυτόν δεν είναι παρά ένας φιλοξενούμενος και ότι χρειάζεται να συνυπάρχει με τα υπόλοιπα όντα. Αφού λοιπόν, αποδεδειγμένα, δεν είμαστε καλοί στις πράξεις, ας προσπαθούμε τουλάχιστον να είμαστε εύστοχοι στις δηλώσεις μας, έχοντας στον νου μας πως plan B μπορεί να υπάρχει, planet B όμως όχι.

Υ.Γ.: Η Φύση είναι μητέρα και οι ζωικοί οργανισμοί τα παιδιά της. Ο άνθρωπος φέρεται σαν κακοποιητικός σύζυγος και πατέρας.

+ posts

Ζήτα μου να γράψω για τον εαυτό μου· δεν έχω χειρότερο. Προτιμώ να με γνωρίσεις διαβάζοντας τα γραπτά μου, κατανοώντας την οπτική και την ψυχοσύνθεσή μου.
Ωστόσο, για τα διαδικαστικά της υπόθεσης, δηλώνω λάτρης κάθε μορφής τέχνης, ειδικά όταν αυτή απεικονίζεται με ρεαλιστικό τρόπο. Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, φοιτητής, αρθρογράφος, podcaster και ποιητής. Δε με απασχολεί αν στο τέλος συμφωνήσουμε, με ενδιαφέρει ως το τέλος να συζητήσουμε.
Παράλειψή μου, να συστηθώ. Ανδρέας Μαντζεβελάκης, από τα ανατολικά τής πρωτεύουσάς μας.