Συναυλίες 2021: Γιάννης Χαρούλης (μέρος 1ο)

Συναυλίες 2021: Γιάννης Χαρούλης (μέρος 1ο)

Της Παναγιώτας Μητσοπούλου, πρώην συντάκτριάς μας

Ήταν Αύγουστος του 18’, ο μοναδικός ξεκούραστος μήνας ενός καλοκαιριού γεμάτου με διαγωνίσματα, επαναλήψεις και μαθήματα προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές. Μαθαίνουμε ότι ο Γιάνναρος -έτσι τον προσφωνούμε με το παρεάκι- έχει συναυλία στον Προφήτη Ηλία, στο Βέλο μας. Για πότε κλείσαμε εισιτήρια, ένας θεός ξέρει. Μπύρα στο  χέρι, αέρινα φορέματα και κοντά σορτσάκια -γιατί ξέραμε πως από το χορό θα γινόμασταν «μουσκίδι»- και βουρ στην συναυλία.

Ξάφνου, πετυχαίνουμε τους καθηγητές μας να ψάχνουν για θέσεις στα πίσω καθίσματα, ενώ εμείς κατευθυνόμασταν προς την σκηνή. Τρομαγμένες, φυσικά, μην μας βάλουν απροειδοποίητο τεστ, χαιρετάμε και φεύγουμε στα μουλωχτά.

Πλησιάζουμε στην σκηνή, ανάβουμε τσιγάρο και περιμένουμε τον Γιάνναρο να έρθει και να ευφράνει τις ψυχές μας με τα τραγούδια του, να αγαλλιάσει το μέσα μας από τα μάτια και την λάμψη του. Ο πιο ζεστός οικοδεσπότης κάνει την εμφάνισή του και απευθείας νιώθουμε τόσο οικεία, σαν να είχαμε απέναντι τον πατέρα μας, τον δάσκαλό μας, τον πιο έμπιστο φίλο μας, τον εξομολόγο μας.

Με το λαούτο στο χέρι και την φωνή για οδηγό, ο Γιάννης μας πήγε ένα ταξίδι στην ζωή, μια ζωή ιδωμένη με άλλα μάτια, αγνά και καθαρά, από μια άλλη εποχή βγαλμένα.

Ο Γιάννης που αγαπήσαμε είναι ακόμα εδώ και επιστρέφει με συναυλίες, με καινούργια τραγούδια, με διάθεση και αισιοδοξία. Να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, να φωνάξει για εμάς και να πάρει από πάνω μας τις έγνοιες, τα δάκρυα, τα άγχη και τις απογοητεύσεις, την απομόνωση και τις καραντίνες.

Ξεκινά από Θεσσαλονίκη και έρχεται στην Αθήνα μας, 28-29-30 Ιουνίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, και συνεχίζει σε Λέσβο, Ιωάννινα και Δίον Πιερίας .

Οι συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έχουν βγει sold out, με μόνα λίγα εισιτήρια για τις 30 του μήνα.

Τρέξτε να προλάβετε την πιο αληθινή γιορτή του καλοκαιριού, το πιο αναγκαίο γλέντι που θα σπάσει την βοή και τους θορύβους της καταπιεσμένης ζωής που ζούμε, των συμβάσεων και των σιωπών.

Υ.Γ. Θύμα και θύτης σε ένα θέατρο του δρόμου…

Που μου στέλνεις την καρδιά και γυρίζει σκοτωμένη

Δάγκωσέ με, όμως μην με φας μελαγχολία…

Απ’ τα νέα τραγούδια του Γιάννη, σε μουσική δική του και στίχους Ελένης Φωτάκη

Δείτε πόσο επίκαιρα είναι, σκεφτείτε και απολαύστε αυτή την μοναδική εμπειρία…