Συνεχίζει η πύρινη λαίλαπα στο Καλέντζι, μεγάλη πυρκαγιά και στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας

Συνεχίζει η πύρινη λαίλαπα στο Καλέντζι, μεγάλη πυρκαγιά και στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας

Δεν έχουν τελειωμό οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς φέτος στην χώρα και ειδικά στην πολυχτυπημένη Κόρινθο… Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, λίγες μόλις μέρες μετά από την μεγάλη πυρκαγιά στο Καλέντζι Κορινθίας, η οποία ακόμα μαίνεται αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και πρόκειται να βρεθεί υπό έλεγχο, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση ανάμεσα στην Άνω Αλμυρή και τα Αθίκια Κορινθίας.

Όσον αφορά το Καλέντζι, φέρεται να βρέθηκε ο υπεύθυνος για την πύρινη καταστροφή, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση της περιοχής. Η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ ζημιά υπήρξε μόνο σε καλλιέργειες.

Χθεσινό πλάνο από την φωτιά στο Καλέντζι

Σχετικά με την νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, η Πολιτική Προστασία ήδη εκκένωσε, μέσω της υπηρεσίας 112 (Υπηρεσία Επικοινωνιών Έκτακτης Ανάγκης), τον οικισμό Ρυτό, ενώ έχει διατάξει για επιπλέον εκκένωση της Άνω Αλμυρής και του Γαλατακίου, καθώς η φωτιά φαίνεται να μην μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και πλησιάζει απειλητικά σε σπίτια και στο γήπεδο της περιοχής του Γαλατακίου.

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Άνω Αλμυρή και απειλεί κατοικημένες περιοχές

Στο σημείο της Άνω Αλμυρής και του περιγύρου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: in.gr, korinthosTV.gr

+ posts