Το κράτος απόν και η ΕΡΤ ανύπαρκτη για τον Βασιλιά των Κρίκων

Το κράτος απόν και η ΕΡΤ ανύπαρκτη για τον Βασιλιά των Κρίκων

Της Παναγιώτας Μητσοπούλου, πρώην συντάκτριάς μας

Ο βασιλιάς των Κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποιώντας μια εξαιρετική, αλλά και απειλητική εμφάνιση -καθώς διαβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την υψηλότερη θέση στο βάθρο σε κανέναν- στα προκριματικά των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες συγκεντρώνοντας 15.333 βαθμούς, και έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους.

Ωστόσο, την ώρα εκείνη, όπου για ακόμη μια φορά ο Πετρούνιας έγραφε Ιστορία, οι Έλληνες ήταν εκεί να τον περιμένουν, κάποιοι για μια ακόμη φορά δεν έκαναν τη δουλειά τους. Ήταν απόντες. Η “επιτελική” ΕΡΤ τα κατάφερε και δεν έδειξε τον Λευτέρη να αγωνίζεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση δεν απάντησε στο ερώτημα πολλών στα social media, εάν είχε την δυνατότητα να εξασφαλίσει την εικόνα των προκριματικών κρίκων «feed» πληρώνοντας το σχετικό τηλεοπτικό κύκλωμα ώστε να μην υπάρξει το ρίσκο να χαθεί η προσπάθεια ενός αθλητή: δεν έχει σημασία αν είναι πρώτος ή τελευταίος ή πολλά υποσχόμενος, είναι ένας αθλητής που τιμά την χώρα του. Και αυτή με την σειρά της είναι υποχρεωμένη να σταθεί δίπλα του και να μην δείξει για ακόμη μια φορά το σκληρό πρόσωπό της.

Μιλώντας για την πρόκρισή του είπε μεταξύ άλλων για την μη μετάδοση της προσπάθειάς του ο πρωταθλητής: «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν το πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.»

Και έδωσε και υπόσχεση στους αντιπάλους του :«Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

«Τι κάνετε;!!!»… Χαμός ακολούθησε στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ όπου οι παρουσιαστές “τα άκουσαν” για τα καλά αναφερόμενοι στο λάθος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

+ posts