Το ταξίδι μου είσαι εσύ 

Το ταξίδι μου είσαι εσύ 

Ζευγάρια μάτια για να δεις τη θάλασσα υπάρχουνε πολλά. Σε πόσα όμως μάτια μπορείς εσύ να δεις τη θάλασσα; Σε πόσα χάδια μπορείς να ταξιδέψεις μακριά; Σε πόσα χέρια μπορείς εσύ να βρεις μια βάρκα διαφυγής στα ίδια μέρη όπου πνίγεσαι; 

Η ζωή μας είναι ένα διαρκές ταξίδι. Πολλοί έρχονται και θα έρθουν. Πολλοί φεύγουν και θα φύγουν. Άλλοι θα κάτσουν περισσότερο, άλλοι θα φύγουν βιαστικά για να προλάβουν ένα πλοίο και άλλοι πάλι ίσως να πηγαινοέρχονται. Και ίσως να μην φταίει κάποιος για αυτό. Ίσως απλώς να το προστάζει ο νόμος της ζωής. Ξέρεις, αυτός ο νόμος όπου είναι φυσικό όλα να προχωράνε, να αλλάζουν και να φθείρονται. 

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πάνε ενάντια στη φθορά. Είναι κάποιοι διαβάτες που ξέρεις από την πρώτη στιγμή που θα τους συναντήσεις ότι ήρθαν για να μείνουν. Είναι υπάρξεις σπάνιες, που κουμπώνουν στη ζωή μας μαγικά. Μαζί τους ξέρεις ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος, ότι η ψυχή σου είναι πιο καθαρή, ότι ένα βλέμμα και μόνο αρκεί. Η παρουσία τους είναι αισθητή ακόμα και όταν φυσικά λείπουν, το χαμόγελό τους μένει αποτυπωμένο μέσα σου, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό έχεις να τους δεις. Ξαφνικά το τυχαίο, γίνεται καρμικό, οι καρδιές σας συναντώνται σε ένα τέτοιο, απόλυτο σημείο που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Ούτε καν να το αντιληφθείς. Είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να ξεχνάς ότι θέλεις να ζήσεις το ταξίδι της ζωής γιατί πολύ απλά το ζεις ήδη μαζί τους. Γιατί πολύ απλά οι ίδιοι είναι το ταξίδι που πάντοτε αναζητούσες. 

+ posts

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Τσέλιου και σπουδάζω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ. Διαβάζω βιβλία, αγαπάω τη μουσική και παίζω κιθάρα. Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη προς τη λογοτεχνία και την ποίηση ενώ ανέκαθεν το γράψιμο ήταν η διέξοδός μου. Πιστεύω στην ομορφιά αυτού εδώ του κόσμου και κυρίως στη δύναμη που διαθέτουμε για να τον κάνουμε καλύτερο!