«Το χελιδόνι» του Guilliem Clua από τη θεατρική ομάδα art-ῶ

«Το χελιδόνι» του Guilliem Clua από τη θεατρική ομάδα art-ῶ

Η Ομάδα Τέχνης art-ῶ υποδέχεται την άνοιξη με «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούβα στις Πολιτιστικές Απόπειρες, Λ. Μαραθώνος 26 Α.

Τηλ. Κρατήσεων: 2294098500

Είσοδος: 7 ευρώ εισφορά στον σύλλογο

Ο Γιώργος Μπάρδης, η Μαρία Ρούση που σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν και η μεταφράστρια του έργου «Το Χελιδόνι» χαρακτηριστικά μας γράφουν:

«Μέσα σε αυτόν τον δύσκολο καιρό που όλα αλλάζουν και μας συστήνονται από την αρχή, τώρα που η ανθρώπινη παρουσία στάθηκε τόσο πολύτιμη, επιλέξαμε αυτό το έργο. Ένας ύμνος στην αληθινή αγάπη και το θαύμα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Μέσα από το έργο μάθαμε πως η ανθρώπινη ύπαρξη διεκδικεί τον δικό της χώρο στην αγάπη. Πολλές φορές όλοι μας αποφεύγουμε τις δύσκολες ερωτήσεις όμως ξεχνάμε πως εκείνες κρύβουν τη λύτρωση. Στόχος μας μέσα από αυτό το έργο είναι να βγούμε όλοι κάπως καλύτεροι, να γνωριστούμε με τον εαυτό μας, να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και να πούμε «σ’ αγαπώ», γιατί η κάθε στιγμή είναι η κατάλληλη για την αγάπη. Τέλος, να τονίσουμε πως η παράσταση μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την διαφορετικότητα».

Γιώργος Μπάρδης

«Το χελιδόνι υπήρξε η αφορμή να μιλήσουμε με σύγχρονους όρους. Να θυμηθούμε τα μυστικά που μας στερούν την ειλικρινή επικοινωνία με τους ανθρώπους. Την βία που μοιάζει πλέον φυσική. Τον ρατσισμό που έχουν υποστεί όσοι τολμούν να εκφράσουν τις αλήθειες τους. Το πέταγμα του χελιδονιού είναι μια πτήση πάνω από την Ευρώπη που αλλάζει. Ένας χαιρετισμός το «σ’ αγαπώ» που δεν ξεστομίσαμε, στην αγκαλιά που στερήσαμε από τους ανθρώπους μας. Το χελιδόνι μας κουβαλά μήνες στα φτερά του ένα γράμμα με μικρές κηλίδες αίματος πάνω και κραυγές αγωνίας από έναν σύγχρονο ήρωα. Ο ήρωάς μας θα μπορούσε να είναι ο δικό σου υιός, η δική σου κόρη. Αγκαλιαστείτε όσο πιο σφιχτά μπορείτε, γιατί ο χάρτης των αισθημάτων αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ευχαριστούμε τις πολιτιστικές απόπειρες που περιβάλαν στο πρόγραμμά τους μια σύγχρονη ανάγνωση της ζωής μας». 

Μαρία Ρούση  

«Είναι ένα έργο που συγκίνησε βαθιά, όχι μόνο εμένα αλλά και όλους αυτούς που το διάβασαν, πριν ακόμα να δει τα φώτα της σκηνής. Η ιστορία μιας μεγάλης απώλειας, ο θρίαμβος της αγάπης και της ζωής πάνω στο μίσος και τον θάνατο, η δίκαιη μεταχείριση των χαρακτήρων από τον συγγραφέα, η αλήθεια τους, η λυτρωτική κάθαρση που περαίνει “δι’ ελέου και φόβου” τα “παθήματά” τους, ο τρόπος με τον οποίο δίνονται δραματουργικά όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι που κάνουν Το Χελιδόνι ένα έργο που συγκινεί και θα συγκινεί, όσο η φύση των ανθρώπων παραμένει ίδια. Όσο οι άνθρωποι, είτε καθισμένοι γύρω από τη φωτιά είτε καθισμένοι στις καρέκλες του θεάτρου, περιμένουν κάποιον αφηγητή να τους παρουσιάσει με τέχνη και μαεστρία μια συναρπαστική ιστορία».

Σημείωμα της μεταφράστριας Μαρίας Χατζηεμμανουήλ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Guilliem Clua

Mετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν: Μαρία Ρούση, Γιώργος Μπάρδης

Βοηθός σκηνής: Έφη Αϊτινίδη

Γραφικά: Άρτεμις Μωραϊτη

Ήχος-Φως: Σπύρος Καλογερόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ρία Θεοδώρου

Σκηνικά κοστούμια: Η ομάδα

Συντονισμός-Επικοινωνία: Αρχοντία Ζοργιού

Σκιά: Μανώλης Κυπριωτάκης, Νικόλας Μάκαρης

Συγκεντρωτικά:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 9, 10, 16, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20.30 Μ.Μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 26Α Ν.ΜΑΚΡΗ. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: ΤΗΛ 2294098500

Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την παράσταση αυτή στον σύλλογό μας!

+ posts