Φίλαθλοι στα γήπεδα ( ; ), η αρχή στην Ολλανδία

Κάθε αρχή και δύσκολη, πάντως, σιγά-σιγά το ζήτημα για την επιστροφή των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αρχίζει να ζεσταίνεται στην Ευρώπη. Την αρχή θα κάνει απ’ ότι φαίνεται η Ολλανδία. Η χώρα των «Οράνιε» ξεκινάει (με φιλικά παιχνίδια) την 1 Ιουλίου με κόσμο στα γήπεδα.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, έθεσε 2 βασικούς όρους για τη διεξαγωγή των φιλικών. Την τήρηση της απόστασης ασφαλείας του 1,5 μέτρου για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και την ρητή απαγόρευση των ιαχών και των συνθημάτων στις κερκίδες! Ο πρώτος όρος είναι πράγματι λογικός, με τον δεύτερο να προκαλεί απορία για το πώς θα τηρηθεί. Μάλιστα, ο Ρούτε υπήρξε κατηγορηματικός, δηλώνοντας πως με το πρώτο «κιχ» θα ξανακλείσουν τα γήπεδα

Ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ πανηγυρίζει σε επίσημο αγώνα της εθνικής Ολλανδίας

Η απόφαση του πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη δυσφορία τόσο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας, όσο και τον φιλάθλων. Όπως και να έχει, το μέλλον προβλέπεται σχετικά θετικό για το ολλανδικό πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021, που ξεκινάει στις 12 Σεπτεμβρίου. Δεν λέμε, καλά τα ηχεία με τις ιαχές του κόσμου (αν και η αντίθεση με τις άδειες κερκίδες σε ξενίζει πολύ), όμως η αλήθεια είναι πως το ποδόσφαιρο που αγαπάμε, με τα συνθήματα, το πάθος και την ενέργεια που μεταδίδει ο κόσμος στις ομάδες μας έχει λείψει. Ας ελπίσουμε πως το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε θα επανέλθει σύντομα.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.