Φασιστικό ξύλο στον Ηλεκτρικό γιατί δεν του άρεσε…το βλέμμα του

Φασιστικό ξύλο στον Ηλεκτρικό γιατί δεν του άρεσε…το βλέμμα του

Περιστατικό βίας σε βάρος μετανάστη με έντονη ακροδεξιά οσμή έλαβε χώρα χθες στον Ηλεκτρικό της Αθήνας. Ή πολύ απλά… πώς η Χρυσή Αυγή και ο χρυσαυγιτισμός ακόμα ζει και αναπνέει μέσα στην κοινωνία μας. Και αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βίντεο μόλις 7 δευτερολέπτων που σοκάρει. Το βίντεο πρώτη κοινοποίησε η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» και έγινε viral στο ελληνικό διαδίκτυο μέσα σε λίγες ώρες.

Από πότε άραγε, αν δεν μας αρέσει «ο τρόπος που μας κοιτάει κάποιος», έχουμε το δικαίωμα να τον χτυπήσουμε; Προφανώς πρόκειται περί γελοίας δικαιολογίας του τραμπούκου νέου που χτύπησε τον μετανάστη. Ένα συμβάν που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας στην απλή μας μετάβαση στα ΜΜΜ της Αθήνας. Δυστυχώς για κακή του τύχη, ο μεγάλος χαφίες των social media αποκάλυψε εύκολα τον «ματσό» άντρακλα.

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν αναρτήσει το προφίλ του τραμπούκου νεαρού, που για κακή του τύχη έπιασε η κάμερα.

Αυτός είναι που μάτωσε τον κύριο στο βίντεο γιατί «χαλάστηκε» από το βλέμμα του. Το προφίλ του; Ουδεμία έκπληξη δεν μας προκαλεί. Όπλα, βίντεο με σεξιστικό λόγο και κάποιες φωτογραφίες του. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που ποζάρει με όπλο και το έχει φωτογραφία εξωφύλλου;

Φασίστες σαν τον Γιάννη Ασιμίδη υπάρχουν παντού γύρω μας καθημερινά. Είναι χρέος της καθεμίας και του καθένας μας ξεχωριστά να μην δείχνουμε καμία ανοχή στους υπανθρώπους (γιατί τέτοιος είσαι όταν καταφεύγεις στην ωμή βία) που μισούν τη διαφορετικότητα. Την ουσία που κάνει την ανθρώπινη κοινωνία τόσο πολύχρωμη και διαφορετική.

Άραγε ο νεαρός φασίστας κατέβηκε από τον συρμό του Ηλεκτρικού; Άραγε τώρα θα νιώσει λίγη ντροπή που έγινε viral με αίμα ενός ανθρώπου στα χέρια του; Έστω να ζητήσει συγγνώμη. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το τέρας του φασισμού και της βίας ζει ανάμεσα μας και η λέξη «μίσος» είναι αυτό που το τρέφει. Τι το σκοτώνει το τέρας;

Η μηδενική ανοχή στη βία. Η μηδενική ανοχή στο ρατσισμό. Με τη Χρυσή Αυγή τελειώσαμε (αν και εκκρεμεί και το Εφετείο εντός του 2022). Με τον χρυσαυγιτισμό έχουμε πολλούς αγώνες ακόμα.

One thought on “Φασιστικό ξύλο στον Ηλεκτρικό γιατί δεν του άρεσε…το βλέμμα του

  1. Συνχαριτηρια Δημήτρη για το άρθρο σου η
    Θεία σου Νεκταρια

Comments are closed.