ΦΚ Καταγγελία: Δεν φτάνουν τα εναέρια στην Εύβοια/Σήμερα θυμήθηκαν να μας στείλουν

ΦΚ Καταγγελία: Δεν φτάνουν τα εναέρια στην Εύβοια/Σήμερα θυμήθηκαν να μας στείλουν

«Η Λίμνη Εύβοιας, οι Ροβιές και η Κοκκινομιλιά… έγιναν όλα στάχτη. Από εναέρια μέσα χθες μόνο πήγε 1 μικρό στην Αγία Άννα μόνο, σε ένα μέτωπο τεράστιο.» μας καταγγέλλει η Ράνια Κ., φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η Ράνια που έχει σπίτι στην περιοχή μας μίλησε για ένα απόλυτο χάος, στο οποίο η Πολιτεία δεν έχει παρέμβει.

Επιβεβαιώνει τις δηλώσεις πολίτη που έβρισε τον πρωθυπουργό live στην ΕΡΤ. Ήθελαν να σώσουν την Βαρυπόμπη, παράτησαν την Εύβοια, ούτε την Βαρυμπόμπη έσωσαν τελικά.

«Το μέτωπο δεν καλύπτεται απλά. Όλοι εδώ γύρω γύρω καθαρίζουν τα χωράφια τους, ρίχνουν νερά, βρέχουν το χώμα, κεραμίδια, τα χωράφια τους.». Στην Αγία Άννα όλα έχουν γίνει στάχτη». Συνεχόμενα μηνύματα εκκένωσης δέχτηκαν οι πολίτες που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο. Συνολικά η Ράνια δέχτηκε 5 μηνύματα, ενώ μας επιβεβαίωσε πως ούτε οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μπορούν να κάνουν κάτι.

«Αχλάδι, Αγία Άννα έχουν καεί όλα σε 3 ώρες. Στο Μαντούδι είπαν στις ειδήσεις ότι καίγονται 15.000 ζώα, και ότι 5.000 άτομα πρέπει να φύγουν να εκκενωθεί η περιοχή, λέει ο αντιδήμαρχος. Πού θα πάνε όλοι αυτοί; Πρέπει να φέρουν πλεούμενα για να φύγει ο κόσμος. Το ρωσικό αεροσκάφος πάει στο Μαντούδι και στα Βασιλικά η φωτιά έφτασε στην παραλία».

«Σήμερα πετάνε παραπάνω αεροσκάφη, αλλά το μέτωπο δεν καλύπτεται. Ειλικρινά σας μιλώ. Πρέπει να στείλουν εναέρια μέσα τώρα! Κάνουμε εκκλήσεις παντού. Καίγονται σπίτια, περιουσίες, ζώα, ψυχούλες ζωντανές.» Πολλοί κάτοικοι απέναντι στα απλά μηνύματα εκκένωσης των περιοχών απαντούν με την παρουσία τους στο μέτωπο και προσπαθούν να δώσουν μια άνιση μάχη με υδροφόρες και ό,τι μέσα διαθέτουν. «Άνθρωποι δεν αφήνουν τα σπίτια τους, θέλουν να το παλέψουν, τον αγαπούν αυτό το τόπο.»

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μόνο 3 εναέρια μέσα επιχειρούν στην Εύβοια, όπως μας επιβεβαιώνει και η εφαρμογή «flightradar24». Μεταφέρθηκαν για μια ακόμη φορά τα ελικόπτερα στην Αττική μήπως και καταφέρουν να σώσουν ό,τι σώζεται.

Η ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Χαρδαλία όταν όλη η χώρα καίγεται παραμένει: Πού είναι τα εναέρια μέσα; Και το ακόμα πιο σημαντικό… Γιατί δεν έχουμε αρκετά;

+ posts