ΦΚ Αποκλειστική Συνέντευξη: Η αλήθεια για το ΑΠΘ μέσα από έναν φοιτητή του

ΦΚ Αποκλειστική Συνέντευξη: Η αλήθεια για το ΑΠΘ μέσα από έναν φοιτητή του

Τι συμβαίνει από το Πάσχα και μετά στο ΑΠΘ; Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επιλέξει το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για να προσπαθήσει να εδραιώσει και να κανονικοποιήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία με αφορμή την οικοδόμηση της νέας βιβλιοθήκης του ΑΠΘ που δεν την αφήνουν φοιτητές να κατασκευαστεί. Αν πραγματικά βέβαια ενδιαφερόταν ο Πρύτανης κ. Κωσταντίνος Παπαϊωάννου και η Κυβέρνηση για την μόρφωση και εκπαίδευση των φοιτητών όπως τόσο διαφημίζεται με την νέα βιβλιοθήκη, η χρηματοδότηση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι εκπαιδευτικές συνθήκες πολύ καλύτερες. Αυτά και πολλά περισσότερα θα ακούσετε στην αποκλειστική ΦΚ Συνέντευξη με έναν φοιτητή του ΑΠΘ, τον Ανδρέα Α.

Μας μίλησε για ένα οργουελικό σκηνικό στο μεγαλύτερο campus της χώρας. Με ασφαλίτες, ΜΑΤ κι ένα Πρύτανη ανύπαρκτο, άβουλο και ξεπουλημένο. Άραγε βιβλιοθήκη χτίζεται στο ΑΠΘ τόσο καιρό ή το γιοφύρι της Άρτας;

Εκεί όπου φοιτητές φωνάζουν «Πονάω» και τρώνε κρούτου λάμψης σε ευθεία βολή στο πρόσωπο.

Άραγε για πόσο θα κάνει τα στραβά μάτια στο αίμα που χύνεται ο κ. Παπαϊωάννου;

Άραγε πόσο θράσος διαθέτει ο πρωθυπουργός, για να πει έναν άνθρωπο επαγγελματία τραυματία;

Μια συνέντευξη που αποκαλύπτει όλα όσα περιμένουν τα 5 ΑΕΙ που ενδέχεται να εφαρμοστεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Εδώ στην Ελλάδα του Κ.Μητσοτάκη και στην Τουρκία του Ερντογάν.

Μοντάζ-Επιμέλεια: Νίκος Ναούμ. Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Βαγγέλης Βαλαβάνης

Το μεγάλο ερώτημα είναι: Θα αφήσουμε αυτές να είναι οι εικόνες του μέλλοντός μας;

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.