Φοιτητικό Πάσο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ερχόμαστε σε επαφή στο μοναδικό και πρωτόγνωρο φοιτητικό κόσμο του οποίου είμαστε μέλη. Με τον αριθμό μας, τα στοιχεία μας, η ταυτότητα μας στα καλύτερα μας χρόνια. Συνδεδεμένη με πάρα πολλά MB, ατέλειωτες ώρες ομιλίας, ταξίδια, προγράμματα και απεριόριστα (και η λέξη δεν είναι καθόλου υπερβολική ή άστοχη) προνόμια και εκπτώσεις. Το φοιτητικό μας πάσο, η ακαδημαϊκή μας ταυτότητα που τόσο λίγο γνωρίζουμε είναι το κλειδί ενός κόσμου προνομίων που αγνοούμε… Για αυτό και θεωρήσαμε σωστό (όχι μόνο για τους πρωτοετείς συμφοιτητές μας) να συγκεντρώσουμε εδώ όλες τις εκπτώσεις που μας παρέχει αυτός ο μικρός πράσινος κάτοικος του πορτοφολιού μας.

Ώρες στο τηλέφωνο και MB

Τα πακέτα που είναι διαθέσιμα από τις εταιρείες κινητής είναι απεριόριστα και σας τα παρουσιάζουμε εδώ. Ψάξτε και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Students Xcusive 5 :Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει 1000 λεπτά ομιλίας προς όλους και 200MB internet το μήνα με 5,04 ευρώ.

Student Xclusive 7 : Το Student Xclusive 7 δίνει 1200 λεπτά ομιλίας προς όλους, 100 smsπρος όλους και 600MΒ Internet το μήνα με 7,06 ευρώ. Εάν ενεργοποιηθεί μέχρι 15 Σεπτεμβρίου τα δωρεάν sms προς όλους είναι 1200.

Student Xclusive SMS 1: το οποίο δίνει 300 sms προς CU για ένα μήνα με 1,01 ευρώ.

Όποιο από τα τρία πακέτα κι αν επιλέξει κανείς έχει επιπλέον 600MB και 600′ προς CU κάθε 1η του μήνα για όσο διαρκεί το φοιτητικό του πρόγραμμα. Επιπλέον με κάθε ανανέωση 10 ευρώ και άνω παίρνει επιπλέον και 500MB Bonus.

What’s Up από την Cosmote

Η αντίστοιχη προσφορά καρτοκινητής What’s Up της Cosmote περιλαμβάνει εξίσου τρία νέα πακέτα.

1.000′ προς όλα τα δίκτυα για ένα μήνα, μόνο με 5,04 ευρώ

1.200′ και 100 SMS προς όλα τα δίκτυα για ένα μήνα, μόνο με 7,06 ευρώ

300 SMS προς όλο τον κόσμο του WHAT’S UP για ένα μήνα, μόνο με 1,01 ευρώ

Στην Cosmote οι φοιτητές παίρνουν δώρο 600′ προς WHAT’S UP και 600 ΜΒ για ένα μήνα, με προϋπόθεση ανανέωσης 10€ τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιάσουν το χρόνο ομιλίας τους  στα πακέτα CALL THEM ALL 600 & CALL THEM ALL PLUS με κάθε ενεργοποίηση πακέτου.

Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τη νέα Φοιτητική Προσφορά από το web site του WHAT’S UP επιλέγοντας τη φόρμα online εγγραφής.

F2Go της Wind

Στην περίπτωση της καρτοκινητής της Wind, υπάρχει το F2G Student Pack το οποίο προσφέρει  1500’ προς όλους και 1,5GB Mobile Internet με 8,57 ευρώ  ευρώ για 25 μέρες. Υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησής του δύο φορές μέσα σε 30 ημέρες και για να συνεχίσει να ισχύει θα πρέπει να το ενεργοποιείτε και να κάνετε ανανέωση κάρτας τουλάχιστον μία φορά μέσα σε έξι μήνες.

Ταξίδια, Χειμώνες-Καλοκαίρια, σε πόλεις, βουνά, θάλασσες και νησιά

Σύντροφος σας, είτε με μεγάλη, είτε με ιδιαίτερη παρέα, θα είναι το πάσο σας αφού χάρη σε αυτό απολαμβάνετε πολλές εκπτώσεις σε αεροπλάνα, ακτοπλοϊκές γραμμές, τρένα και ΚΤΕΛ (έρχεται και Πατρινό Καρναβάλι)

Blue Star Ferries:50% Φοιτητές (50% σε όλες τις Θέσεις επιβατών, εκτός από τις Καμπίνες LUX). Η έκπτωση ισχύει για φοιτητές-σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ. Δεν ισχύει για φοιτητές Πανεπιστημίων Εξωτερικού. Aegean speedlines Φοιτητές: 35% έκπτωση ANEK 50% HELLENIC SEAWAYS:
• Οι Φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΕΠ ταξιδεύουν με έκπτωση 50% στα συμβατικά πλοία σε όλες τις θέσεις, ενώ στα ταχύπλοα ταξιδεύουν με έκπτωση 50% μόνο στην οικονομική θέση. (Πρέπει να διαθέτουν φοιτητική κάρτα σε ισχύ από Ελληνικό Δημόσιο Ίδρυμα). Minoan Έκπτωση στους Φοιτητές στις Γραμμές Εσωτερικού
50% έκπτωση στα VIP καθίσματα αεροπορικού τύπου και σε DECK.
30% έκπτωση σε όλες τις άλλες κατηγορίες θέσεων (A2-AB2-Α3-ΑΒ3-A4-AB4) εκτός LUX.
20% έκπτωση για τα δίκυκλα καθώς και για το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους (κατηγορία 1).
Απαραίτητη είναι η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας (πάσο) κατά την έκδοση του εισιτηρίου καθώς και κατά τη διαδικασία του check-in πριν την επιβίβαση στο πλοίο.
Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν μια πληθώρα προσφορών(κυρίως άμα κλείσει κανείς από νωρίς θέσεις) όμως αξίζει να δείτε και τα διάφορα τα προγράμματα,όπως αυτά της  Aegean, που μοιράζουν εισιτήρια κάθε καλοκαίρι εντελώς δωρεάν σε νέους φοιτητές. Για αυτό έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τις διάφορες καλοκαιρινές προσφορές…

Στα λεωφορεία των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ μπορείτε με την επίδειξη του φοιτητικού σας πάσο, να έχετε έκπτωση από και προς τον προορισμό, ανάλογα την περιοχή! Επικοινωνήστε με το κοντινότερο γραφείο ΚΤΕΛ της πόλης σας!

Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία

Ακρόπολη, Μουσείο Ακρόπολης, Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό Μουσείο, Πολεμικό, Αρχαία Αγορά, Πνύκα, Κεραμικός, Βεργίνα, Κνωσσός, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Θήρα, Μυκήνες, Δελφοί…(και η λίστα δεν τελειώνει!) Όλες οι είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ δωρεάν με την επίδειξη και μόνο του πάσου σας. Μέχρι και το εισιτήριο των 50ευρώ για τους 7 αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας είναι δωρεάν Για τα μουσεία ισχύει το καθεστώς της δωρεάν εισόδου επίσης.

Σινεμά και θέατρο με την παρέα…

Κάθε φοιτητής επιδεικνύοντας απλά και μόνο το φοιτητικό του πάσο στα εκδοτήρια εισιτηρίων των θεάτρων και των κινηματογράφων, δικαιούται αυτομάτως έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου του, η οποία είναι προκαθορισμένη από τον εκάστοτε χώρο ψυχαγωγίας (πχ. Στα Village Cinemas κάθε Δευτέρα & Τρίτη ισχύει Φοιτητικό εισιτήριο μόνο με 5,50 ευρώ ή κάθε Τετάρτη DEALS for YOU απολαμβάνεις όλες τις αγαπημένες σου ταινίες με 50% έκπτωση για κάθε εισιτήριο με κάθε κωδικό για τους συνδρομητές Cosmote.)

Και για όσους έχουν CU, το CU Around τους προσφέρει 1+1 εισιτήριο δώρο σε Odeon & Ster Cinemas, 1+1 εισιτήριο δώρο στο Εθνικό θέατρο και σε πολλά άλλα θέατρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Σιγά μην δεν είχε και φαγητό

Σε όλες τις φοιτητικές λέσχες των σχολών, παρέχεται η δυνατότητα της δωρεάν σίτισης.

Αναλόγως της σχολής, σε κάποιες αφορά τους φοιτητές που πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (ο κάθε φοιτητής μπορεί να ενημερωθεί σχετικά στο site της σχολή του, στην κατηγορία που αφορά το θέμα της φοιτητικής μέριμνας) και σε άλλες, όλους τους φοιτητές που μπορούν, υποβάλλοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά, να αποκτήσουν κάρτα σίτισης, η οποία θα τους εξασφαλίζει τη δωρεάν σίτισή τους στην αντίστοιχη λέσχη.

Με απλή ερώτηση στη λέσχη θα σας λύσει τις απορίες, ενώ και για τους λάτρεις του fast food το πάσο είναι εδώ. Πολλά καταστήματα πώλησης fast food, παντός είδους, παρέχουν ειδικές προσφορές κι εκπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε φοιτητές, με την επίδειξη και μόνο του φοιτητικού τους πάσο κατά την παραλαβή της παραγγελίας τους μέσω delivery.

Συμβουλή: Πριν κάνετε την παραγγελία σας, ρωτήστε αν υπάρχει προσφορά για να είστε καλυμμένοι! Κι αν έχετε CU είστε τυχερός, γιατί το CU Around σου δίνει 1+1 burgerδώρο στα Simply Burgers, αλλά και 1+1 πίτσα δώρο στη Dominos. Ανακάλυψτε επίσης τι σου προσφέρει και η Cosmote με το Cosmote Deals for You.

Τέλος θα κλείσουμε με κάποιες τελευταίες παροχές που ισχύουν από το 2018 για τους φοιτητές:

Η MINOAN LINES S.A σας κάνει έκπτωση με το φοιτητικό πάσο 2018.

  • Πιο συγκεκριμένα γίνεται έκπτωση στους Φοιτητές των Γραμμών Εσωτερικού 1.50%. Έκπτωση Στους σπουδαστές ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Πανεπιστημίων Εξωτερικού, ISIC (κατόχους διεθνούς φοιτητικής κάρτας).
  • Η έκπτωση ισχύει στα VIP καθίσματα αεροπορικού τύπου και σε DECK. 2.30% έκπτωση σε όλες τις άλλες κατηγορίες θέσεων (A2-AB2-A4-AB4) εκτός LUX. Επίσης παρέχεται 20% έκπτωση για τα δίκυκλα καθώς και για το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους (κατηγορία 1).
  • Απαραίτητη είναι η επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας (πάσο) κατά την έκδοση του εισιτηρίου καθώς και κατά τη διαδικασία του check-in πριν την επιβίβαση στο πλοίο.

2. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Έκπτωση σε φοιτητές Οι φοιτητές όλων των βαθμίδων έχουν έκπτωση 2 ευρώ(4 αντί για 6) με την επίδειξη της εν ισχύ ακαδημαϊκής τους ταυτότητας.

Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο οι βασικές παροχές από αυτές που δικαιούμαστε ως φοιτητές. Επειδή τα καλύτερα μας χρόνια είναι αυτά… Ανοίξτε καλά τα μάτια σας και με ανθρώπους που αγαπάτε περάστε όμορφες στιγμές, ταξιδέψτε και γνωρίστε νέους τόπους, ανακαλύψτε ξανά την Ιστορία που βρίσκεται γύρω σας και ζήστε ατέλειωτες στιγμές ψυχαγωγίας. Σύντροφος θα είναι το πάσο σας και απολαύστε αυτά που δικαιωματικά μας παρέχει. Καλά ταξίδια να έχετε!

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.