ΦΣ Παντείου (Τετάρτη 14/4): Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση (14:30) και Συντονισμό με το Σύλλογο Μελών ΔΕΠ (13:00)

ΦΣ Παντείου (Τετάρτη 14/4): Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση (14:30) και Συντονισμό με το Σύλλογο Μελών ΔΕΠ (13:00)

Για μια ακόμη φορά το Πάντειο προετοιμάζεται για τις επόμενες κινήσεις του απέναντι στο Ν/Σ Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη όπου αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά επιβάλλει την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας μέσα στα Α.Ε.Ι. Ο Φοιτητικός Σύλλογος καλεί σε Συντονισμό με τους άλλους φορείς (καθηγητές, διοικητικούς κ.ά.) στη 13:00 και σε Γενική Συνέλευση στις 14:30 με 15:00.

Όπως μας ενημερώνει και η Ενημερωτική Παρέμβαση Παντείου:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/04

·ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

·ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

Ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου παίρνει και πάλι μπρος αυτήν την εβδομάδα, ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου της Πέμπτης! Με τις 15 Απριλίου, ημερομηνία για την οποία προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την εγκατάσταση των πρώτων αστυνομικών εντός των Α.Ε.Ι., ενώ οι διατάξεις του ν. 4777/2021 ήδη εφαρμόζονται, με αρχή τον ορισμό συντελεστών Ε.Β.Ε., και με την επικαιρότητα να εστιάζει στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των σχολείων, αλλά όχι των πανεπιστημίων, οι φοιτητικοί Σύλλογοι, βάσει του τελευταίου τους συντονισμού, έχουν δώσει το μεγάλο «ραντεβού» στις 15/04, 13:00 στα Προπύλαια!

Στην προετοιμασία τους για το συλλαλητήριο, οι Σύλλογοι συγκροτούν εκ νέου Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να συσπειρώσουν τις βάσεις τους. Εντούτοις, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου, για άλλη μια φορά, δεν πήρε σχετική απόφαση· η πλειοψηφία της ΠΑΣΠ έχει δηλώσει ρητά, άλλωστε, ότι «δεν πρόκειται να [ψηφίσει] Γενική Συνέλευση όσο υπάρχει η πανδημία».

Έτσι, οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον Σύλλογό μας καλούν και πάλι πρωτοβουλιακά τους φοιτητές στον κήπο του Πανεπιστημίου μας, ώστε να καταφέρει να συγκροτηθεί αυτοδίκαια Γενική Συνέλευση.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όσα καλέσματα έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής από τις πολιτικές δυνάμεις:

Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία:

https://www.facebook.com/862984887157818/posts/3635217146601231/

Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

ΕΣΑΚ Παντείου:

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου:

Μάλιστα, η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου δημιούργησε και σχετική εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/zDAN4bi1

Την Τετάρτη, 14/05, λοιπόν, στον κήπο του Παντείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Βεβαίως, δημιουργείται σύγχυση ως προς την ώρα, καθώς αλλά καλέσματα αναφέρουν τις 14:30 και άλλα τις 15:00.

Νωρίτερα, όμως, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο κάλεσμα του Bloco, συγκεκριμένα στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου ο Συντονισμός του Συλλόγου με τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς του Παντείου (Συλλόγους Μελών Δ.Ε.Π., Διοικητικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Μελών Ε.Τ.Ε.Π., Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων, μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Ε.Π.), όπως είχε ανανεώσει τον Συντονισμό της προηγούμενης Τετάρτης.

Σχετικό κάλεσμα έχει εκδοθεί και από την Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία: https://www.facebook.com/862984887157818/posts/3632522550204024/

Ο Συντονισμός αποτελεί αποφασισμένη συλλογική διαδικασία, και μάλιστα ανοιχτή σε όλα τα μέλη της παντειακής κοινότητας, και η Ε.Π.Π. θα είναι εκεί! Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου σχετικά με την ασφαλή μετάβαση προς και από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Τετάρτη, 14/04, 13:00, στο Πάντειο!

Υ.Γ. Για το συλλαλητήριο της Πέμπτης έχουν δημιουργηθεί οι εξής 2 εκδηλώσεις:

https://fb.me/e/1hdZDqL5K

https://fb.me/e/4g27ASNdV

Πηγή: Facebook->ενημερωτική παρέμβαση παντείου 

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.