Φωτιά και στα Μέγαρα: Κινητοποίηση δυνάμεων + εκκενώσεις

Φωτιά και στα Μέγαρα: Κινητοποίηση δυνάμεων + εκκενώσεις

Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:41 σε αγροτοδασικό κομμάτι και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος ρίχνουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Οι άνεμοι πνέουν 4 με 7 μποφόρ και έχει ήδη σταλεί μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

«Ο άνεμος παίζει παιχνίδια, έκαψε κάποια δασική περιοχή, έκαψε ελιές. Η κατεύθυνση είναι προς αγρό και μακάρι να πάει εκεί» είπε στο OPEN ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης για τη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο.

Μιλώντας και στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Μεγάρων είπε τα εξής για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

«Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στην περιοχή Λούμπα και στην κοινότητα Ζάχουλη. Η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή μια ρεματιά έκτασης 200 στρεμμάτων. Καίγονται πεύκα, ελιές, φιστικιές και αγροτικές εκτάσεις. Ο άνεμος είναι χαμηλής έντασης προς το παρόν, γύρω στα 5 μποφόρ. Δρουν και εναέριες και επίγειες δυνάμεις και ακόμα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας αλλά και εθελοντές. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο και μας έχουν ειδοποιήσει ότι θα μας στείλουν σε λίγο και άλλα εναέρια μέσα. Ανησυχούμε και επαγρυπνούμε».