Φ.Κ. Αποκλειστικό: Πρωτοβουλία φοιτητών για Γενική Συνέλευση στο Πάντειο

Φ.Κ. Αποκλειστικό: Πρωτοβουλία φοιτητών για Γενική Συνέλευση στο Πάντειο

Οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου δίνουν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων κόντρα στο αντισυνταγματικό και επίμαχο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, ενωμένοι μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους της Σχολής. Όπως όλοι γνωρίζουμε, αν και οι Σχολές είναι κλειστές (με την Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει τόσο καιρό κλειστό τα Α.Ε.Ι. της -τα Ι.Ε.Κ. να υπενθυμίσουμε πως για λίγο άνοιξαν) οι φοιτητικές πολιτικές δυνάμεις καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις στα Ιδρύματα, καλέσματα που δυστυχώς λόγω της πανδημίας, των μέτρων και του φόβου αποθαρρύνουν πολλούς φοιτητές (ανένταχτους και μη). Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όμως, λόγω της τοποθεσίας του και του χαρακτηριστικού μεγάλου κήπου του η πραγματοποίηση μιας Γενικής Συνέλευσης με μάσκες και μέτρα προστασίας είναι εφικτή.

«Τελευταία στιγμή το μάθαμε». «Δεν ήξερα τίποτα και ήθελα να έρθω». «Ένα βράδυ πριν εγώ δεν ρισκάρω το πρόστιμο. Αν το ήξερα από πριν, θα κανόνιζα το διάβασμα». Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια φοιτητών του Παντείου που έμαθαν κατά τύχη και μπορεί να ήθελαν να συμμετέχουν στις προηγούμενες συνελεύσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου, παρά τις δυσκολίες, σε μια προσπάθεια να βγει κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις της Σχολής. Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών «απλά δεν μπορεί άλλο» και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δώσουν το παρόν στις μαζικές κινητοποιήσεις, μια μερίδα φοιτητών του Παντείου απευθύνθηκε στο Φοιτητικό Κόσμο. Ο «Φ.Κ.», με ένα μεγάλο μέρος αναγνωστών του να φοιτά στο Πάντειο, φιλοξενεί την Πρωτοβουλία Συλλογής Υπογραφών για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Σε έκτακτες καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε, με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων κι όλο τον ακαδημαϊκό κόσμο (και εκτός Ελλάδος, βλ. Οξφόρδη) εναντίον του νομοσχεδίου, την Νίκη Κεραμέως να έχει «αδειαστεί» από πολλά στελέχη της Ν.Δ. και να δέχεται εσωκομματικά πυρά για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τέτοιες πρωτοβουλίες και εν μέσω μιας ακόμη εξ αποστάσεως εξεταστικής δείχνουν πως πολλές/πολλοί φοιτήτριες/ φοιτητές θέλουν στο Πάντειο να έχουν λόγο σε όλα όσα τους αφορούν. Πρόκειται για ένα Ψήφισμα που δείχνει ξεκάθαρα πως, με την τήρηση όλων των μέτρων, οι παντειακοί φοιτητές δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Για αυτό καλούν τις/τους συναδέλφισσες και συναδέλφους τους να υπογράψουν, να στηρίξουν και να συμμετέχουν την ερχόμενη Τρίτη (9/2) στη 13:00 το μεσημέρι σε νέα Γενική Συνέλευση στο Πάντειο.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν ανένταχτοι φοιτητές και πολιτικές δυνάμεις του Παντείου. Καλούν τους συναδέλφους τους πίσω στη Σχολή τους γιατί δεν επιθυμούν κανείς να παίζει με τις σπουδές τους.

Για να υπογράψετε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1roeuCyV9quTC0C6e6aGbsEfMtK_iHDbgCZ1tiZFSv6s/viewform?fbclid=IwAR3PpSCE3vWu540azqw8BCRuo8D_w7Zf5IgJwT55pYk-YxZyYPiuD-52uBA&edit_requested=true

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.

One thought on “Φ.Κ. Αποκλειστικό: Πρωτοβουλία φοιτητών για Γενική Συνέλευση στο Πάντειο

  1. Επιτακτικη η μαζικοτητα στις επικειμενες γενικες συνελευσεις,ωστε να συζητηθουν οι μορφες παλης που θα ακολουθησει το οργανωμενο φοιτητικο κινημα,μπροστα στο αντιδημοκρατικι νομοσχεδιο που ερχεται σε ψηφιση

Comments are closed.