Χειρουργείο Άδωνι και Ε.Σ.Υ.

Χειρουργείο Άδωνι και Ε.Σ.Υ.

Του Μανώλη Θεοχάρη, πρώην συντάκτη μας

Σε έκτακτο χειρουργείο υπεβλήθη ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα, ύστερα από μυϊκή αδυναμία που ένιωσε και η οποία ακολούθησε πόνους στο πόδι που αισθανόταν εδώ και μερικές εβδομάδες, τους οποίους αμέλησε να ελέγξει ιατρικά.

Έτσι λοιπόν, στο νοσοκομείο εξετάστηκε και διαπιστώθηκε πως έπασχε από κοίλη και έπρεπε να χειρουργηθεί, το οποίο και συνέβη πάραυτα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Ωστόσο, έχουν προκύψει αντιδράσεις ύστερα από ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο οποίος αναφέρει πως παρόμοια περιστατικά δεν χειρουργούνται για τους υπόλοιπους πολίτες, με απόφαση του Υπουργείου.

Ο Υπουργός απάντησε με ένα μακροσκελές κείμενο, λέγοντας πως οι γιατροί του εισηγήθηκαν άμεσα το χειρουργείο του και πως είναι πικραμένος από τις αρνητικές αντιδράσεις που προέκυψαν, παρόλο που πρόκειται για θέμα υγείας.

Θέλω εν προκειμένω να σχολιάσω, ότι ο κ. Γεωργιάδης όταν υπήρξε ανάγκη έσπευσε αμέσως σε δημόσιο νοσοκομείο, και όχι σε ιδιωτικό. Σε ένα από τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα οποία η κυβέρνηση ουσιαστικά όχι μόνο δεν έχει ενισχύσει, αλλά απολύει κιόλας γιατρούς! Όταν, μάλιστα, στον προϋπολογισμό του 2021 μειώθηκαν κατά 572 εκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες για την Υγεία. Μια κυβέρνηση η οποία Την αντιμετωπίζει όχι ως αγαθό, αλλά ως ένα προϊόν (έχει προβεί σε δηλώσεις αυτού του περιεχομένου τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης). Ωστόσο, βλέπουμε ότι αν υπάρξει πρόβλημα πρώτα εκεί προστρέχουν και οι ίδιοι και μάλιστα -θα πω εγώ-κάνοντας κατάχρηση των αξιωμάτων τους, καθότι θεωρούν ότι πρέπει οι ίδιοι -πάση θυσία- να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, παρά τα προβλήματα των νοσοκομείων, των γιατρών και των υπολοίπων ασθενών.

Προσωπικά θα ευχηθώ ανάρρωση στον Υπουργό, δεν θα πάρω ακριβή θέση ως προς το αν έπρεπε να γίνει άμεσα το χειρουργείο ή όχι, καθότι δεν γνωρίζω. Ωστόσο, θα ευχηθώ στον κ. Γεωργιάδη από αυτή την περιπέτεια της υγείας του να καταλάβει πόσο σημαντικό αγαθό είναι η Υγεία γενικότερα και γιατί πρέπει να είναι δημόσια και όχι ιδιωτικό προϊόν, και, συνεπώς, η Κυβέρνηση να στηρίξει επιτέλους έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

+ posts