Ωσεί Παρόντες-Μια μεγάλη συνάντηση προσωπικοτήτων

Που μπορείς να βρεις μαζεμένους τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Δημήτρη Χορν, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Ιάκωβο Καμπανέλλη; Μόνο σε ένα βιβλίο μαζί με άλλους πολλούς.

26 συνεντεύξεις (1976-2004). 6 γυναίκες και 20 άνδρες. 3 έντυπα μέσα («Γυναίκα», «Ελευθεροτυπία», «L OFFICIEL»). Πρόσωπα που καθόρισαν το ελληνικό Θέατρο,την Λογοτεχνία, τον Κινηματογράφο, τη Ζωγραφική, και τη Μουσική. Κάποιοι που έγραψαν Ιστορία με το έργο τους στην πολιτική ζωή της χώρας. Προσωπικότητες λαμπερές και οι απλοί και μοναδικοί χαρακτήρες που κρύβονταν πίσω από αυτές. Μια από τις «κεντρικές κολώνες» στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας, η Όλγα Μπακομάρου, με τις ερωτήσεις, το διεισδυτικό, ακριβή και έντεχνο τρόπο της, μας ταξιδεύει μέσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους μέσα από τα δικά τους λόγια. Η συνέντευξη δεν είναι παρά ένα είδος εξομολόγησης… Ανακαλύψτε λοιπόν τις άγνωστες πτυχές κάποιων που καθόρισαν όσο λίγοι τον 20ο αιώνα μας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

«Εξάλλου τι είναι τέχνη; Μια αφήγηση, μια εξομολόγηση του εαυτού σου, που οδηγεί στη λύτρωση, στην κάθαρση.» (απόσπασμα της συνέντευξής του)

Δημήτρης Χορν, 1921-1998, ηθοποιός

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.