Στο θέατρο Άλφα, με πλήθος φοιτητών και ακαδημαϊκών, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των κύριων Κουραχάνη, Καψάλη και Κουμαριανού, με τίτλο “Κοινωνική Πολιτική, Αυταρχικός Νεοφιλελευθερισμός και Πανδημία”.
Την παρουσίαση τίμησε ένα πλούσιο πάνελ ομιλητών, το οποίο συντόνιζε η Ελευθερία Κουμάντου, Δημοσιογράφος, Αθήνα 9.84:
Κ. Λεωνίδας Βατικιώτης, Δρ. Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος/κα. Τόνια Κατερίνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Αρχιτεκτόνων ΤΕΕ/ κ. Κώστας Παπαδάκης, Μέλος της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής/ κ. Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρουργός Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γ.Γ. Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. – Μέλος Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Α.Π.
Την εκδήλωση έκλεισε με μια σύντομη αποφώνησή του ο κ. Κουραχάνης, επίκουρος Καθηγητής στο Πάντειο, μιλώντας εκ μέρους και των κύριων Καψάλη και Κουμαριανού. Όλοι οι ομιλητές μίλησαν εκτενώς για το νέο έργο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Τόπος” και αποτελεί την πρώτη και πολυαναμενόμενη επιστημονική ματιά σε όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αποτελεί ένα ανάχωμα ιδεών σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας κοινωνικοοικονομικός καθρέφτης που επιτρέπει σε κάθε νέο επιστήμονα, αλλά και απλό πολίτη, να δει την άλλη πλευρά… την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την διαχείριση της πανδημίας. Όχι με τα μέσα που αρμόζουν, αλλά μέσω της καταστολής, του αυταρχισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού.
Σε μια τέτοια αξιέπαινη και νέα συγγραφική και επιστημονική προσπάθεια, ευχόμαστε από καρδιάς να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο και καλές επιτυχίες στους δημιουργούς του!
Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.