Όχι άλλες πορείες ρε ανεύθυνοι

Όχι άλλες πορείες ρε ανεύθυνοι

Πορείες, διαδηλώσεις, ξεσηκωμός και αντιδράσεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι η περιγραφή του νέου (4ου) κύματος της πανδημίας που χτυπά την χώρα. Πότε για τον Κουφοντίνα, πότε για το Aσφαλιστικό, πότε για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, πότε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Οι νέοι και οι αριστεροί συνεχίζουν να κερδίζουν το Όσκαρ ανευθυνότητας, δείχνοντας την απόλυτη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, όντας κατά αυτόν τον τρόπο πολέμιοι του ΕΣΥ, για το οποίο οι ίδιοι «γαβγίζουν» πως είναι απροστάτευτο, υποστελεχωμένο. Συνεχίζουν να διοργανώνουν, παράλληλα, κορονοπάρτι σε υπόγεια και στοές, δημιουργώντας χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Γνώριμη κατάσταση, σωστά;

Φυσικά και είναι γνώριμη, διότι αυτή ήταν η ρητορική που είχε υιοθετηθεί από τα ΜΜΕ, προσπαθώντας να ρίξουν την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας σε οποιονδήποτε εκτός της Κυβέρνησης. Διότι και τώρα, για την τρέχουσα έξαρση δεν ευθύνεται το εκ νέου αδέξιο άνοιγμα του τουρισμού ή η αποτυχημένη καμπάνια του εμβολιασμού, αλλά η «απερίσκεπτη» διασκέδαση των νέων. Των νέων που τολμάνε να πάνε στα μαγαζιά της παραλιακής, τα οποία προφανώς και ωστόσο άνοιξαν με την άδεια των κυβερνητικών αρχών. Των νέων που ύστερα από 7 μήνες εγκλεισμού και προστασίας, είχαν την ανάγκη να διασκεδάσουν και να ξεσπάσουν μπροστά σε ένα υποτιθέμενο covid free καλοκαίρι.

Είναι προφανές, από ό,τι φαίνεται, πως όταν το σχέδιο πάει στραβά και τα κρούσματα αυξάνονται, το εξιλαστήριο θύμα θα είναι είτε οι νέοι μέσω της διασκέδασης τους, είτε οι χώροι της Αριστεράς μέσω διαδηλώσεων και λοιπών δράσεων. Οι παρατηρήσεις για την εν λόγω διαπίστωση αντλούνται από το 2ο, το 3ο, καθώς και το τρέχον 4ο κύμα. Τα ΜΜΕ, όντας πιστοί ακόλουθοι της κυβέρνησης, αναλώνονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, δείχνοντας με το δάκτυλο τους δήθεν υπεύθυνους της πανωλεθρίας, σαν άλλοι δωσίλογοι της εποχής της ναζιστικής εποχής που κατέδιδαν στους κατακτητές τους αντιφρονούντες.

Ο χαρταετός του επιτελικού κράτους (Του κ. Μιχάλη Κουντούρη)

Σε κάθε κυβερνητικό σφάλμα, πάντα θα υπάρχει ένα εξιλαστήριο θύμα. Πότε οι νέοι για τον κορονοιό, πότε οι παππούδες με τις συντάξεις, πότε οι τεμπέληδες που δεν εργάζονται, πότε οι κουλουράδες για την φοροδιαφυγή. Πότε δεν θα είναι υπεύθυνες οι αρχές. Πότε δεν θα είναι υπεύθυνες οι έχοντες το Κεφάλαιο για την φοροδιαφυγή, την διαπλοκή και την μετατροπή της Ελλάδας σε Κολομβία των Βαλκανίων. Πότε δεν θα ευθύνεται κανένας πραγματικός υπαίτιος. Και φυσικά, ποτέ δεν θα ευθύνονται τα ΜΜΕ. Ούτε για την τρομολαγνεία που τους διέπει, ούτε για τα λάθη τους και -κυρίως- ούτε για την τυφλή υπακοή στο παρακράτος.

+ posts

Tο όνομά μου είναι Κωνσταντίνος-Διονύσιος Ρουκανάς, κάτι που δεν ήταν επιλογή μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νησί της Ζακύνθου, πάλι, χωρίς να το επιλέξω. Κατάφερα να γίνω
φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με σκοπό να πολεμήσω το οικονομικό σύστημα από μέσα. Βέβαια τώρα, σκέφτομαι ήδη τρόπους να το υπηρετήσω μελλοντικά. Αυτό ενδέχεται όμως να είναι μια επιλογή μου.
Επιλογή μου σίγουρα, πάντως, ήταν να μπω στην ομάδα του Φοιτητικού
Κόσμου, διότι από την μία η ενασχόληση με την δημοσιογραφία και την αθλητικογραφία αποτελεί μια ουτοπία που θα ήθελα να ζήσω, από την άλλη η γενικότερη δομή της ιστοσελίδας βασίζεται πάνω σε αρχές οι οποίες έχουν βασικό ρόλο στην δική μου ιδιαίτερη κοσμοθεωρία. Η απορία που έχω, ωστόσο, είναι για πόσο καιρό τα παιδιά της ομάδας θα αντέξουν ένα άτομο που δεν έχει υπάρξει σοβαρό ποτέ στην ζωή του για πάνω από 1 λεπτό.
Ίσως, όταν παίζει η ομάδα μου, η ΑΕΚ, κι είναι δύσκολα τα πράγματα γίνομαι υπερβολικά σοβαρός, σε βαθμό να ξεχνάω τις προτεραιότητες που υποτίθεται πως έχω θεσπίσει στην ζωή μου.