Πάντειο: Γεν. Συνέλευση με αφορμή το όργιο βίας στο ΑΠΘ (1/6-13:30)

Πάντειο: Γεν. Συνέλευση με αφορμή το όργιο βίας στο ΑΠΘ (1/6-13:30)

Σε κίνηση βρίσκεται και πάλι το Πάντειο Πανεπιστήμιο μετά τις Φοιτητικές Εκλογές της 18 Μαΐου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του ΑΕΙ της Λεωφόρου Συγγρού καλεί όλες/όλους τις/τους φοιτήτριές/φοιτητές του σε Γενική Συνέλευση αυτή την Τετάρτη 1 Ιουνίου στη 13:00 στην Αίθουσα 108 (Ισόγειο Γυάλινου Κτηρίου). Αν και ο χρόνος είναι “βραχύς” πολιτικά,με την εξεταστική προ των πυλών και το καλοκαίρι να πλησιάζει, είναι θετικό το γεγονός πως οι πολιτικές δυνάμεις επιθυμούν να συζητηθεί το ζήτημα της βίας και της καταστολής στα ΑΕΙ (με την κατάσταση στο ΑΠΘ να έχει ξεφύγει εντελώς), ενώ υπάρχει και ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ της Ν. Κεραμέως που απειλεί να αλλάξει εντελώς το πρόσωπο των ελληνικών Πανεπιστημίων απο ιδρύματα γνώσης σε ανώνυμες επιχειρήσεις δίχως καμία διαφάνεια και αξιοκρατία.

Οι φοιτήτριες/φοιτητές που εξελέγησαν και αποτελούν το νέο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου σας καλούν να συζητήσουμε, να δούμε τις ανάγκες του ίδιου μας του ΑΕΙ και να συντονίσουμε τις δράσεις μας με ένα καλοκαίρι μπροστά μας +που αναμένεται καυτό για τα ΑΕΙ, με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία να μπαίνει (;) σε 5 ΑΕΙ της χώρας. Τα θέματα πολλά και έκτακτα. Το ΔΣ καινούργιο με έναν νέο και ενδιαφέροντα συσχετισμό δυνάμεων. Αύριο 13:30 με 16:00 με απόφαση της Πρυτανείας δεν θα διεξαχθούν μαθήματα, για να μπορέσουν όλες κι όλοι να προσέλθουν στην Γενική Συνέλευση του Παντείου.

Αύριο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πρώτη Συνέλευση του Παντείου μετά τις εκλογές σε μια κρίσιμη περιόδο όπου πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Αύριο στη 13:30 στην Αίθουσα 108.

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.