ΦΚ Αποκλειστικό: Φιλοσοφική-άλλο ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

ΦΚ Αποκλειστικό: Φιλοσοφική-άλλο ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών κάνει ανώνυμη αναφορά για το εξής περιστατικό που βίωσε η ίδια και που σημειώθηκε το πρωί της 3ης Μαΐου εντός της Σχολής. Μάλιστα, και άλλες φοιτήτριες της Φιλοσοφικής έχει ειπωθεί ότι έχουν έρθει σε αντίστοιχη επαφή με τον συγκεκριμένο:

Ακολουθεί ανώνυμα αλλά απαράλλαχτα η μαρτυρία της φοιτήτριας προς τους συμφοιτητές της σε διαδικτυακή ομάδα μεταξύ των φοιτητών της Σχολής: “Λοιπόν, παιδιά, κορίτσια βασικά, γιατί νομίζω ήταν στοχευμένο. Στα σκαλάκια στο 2ο από την αριστερή πλευρά (όχι ευθεία που είναι οι πολλές σκάλες που σε βγάζει στον 4ο) κάθεται ένας ο οποίος προσπάθησε να με σταματήσει και μου έλεγε κάτι βλακείες τύπου “μπορώ να σου πω λίγο” και κάτι τέτοια… Έκανα να φύγω και μου κάνει “να σου πω κάτι αγάπη μου” και κάτι τέτοιες σαχλαμάρες και προσπάθησε να έρθει πίσω μου. Τρόμαξα και άρχισα να τρέχω. Κάποιοι φώναξαν “εεε…” αλλά ειλικρινά δεν έχω ιδέα τι έγινε, γιατί απλά έκανα σπριντ μέχρι το βιβλιοπωλείο. Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι είναι όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί στη Σχολή μας, τι ακριβώς ιδιότητα έχουν και τι ψάχνουν”.

Αυτή τη φορά η παρενόχληση πρόλαβε να μείνει σε λεκτικό επίπεδο. Κάνεις δεν ξέρει όμως ποιες είναι οι προθέσεις του συγκεκριμένου δράστη. Άραγε τα πανεπιστήμια πότε θα λάβουν επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα; Η Κοσμητεία και η κάθε Κοσμητεία και οι όποιοι αρμόδιοι με τη στάση της παντελούς -ουσιαστικά- αδιαφορίας για την φύλαξη των φοιτητών και των φοιτητριών γίνονται συνένοχοι σε όλα αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που καταγράφονται άτυπα και ανώνυμα από τους ίδιους τους φοιτητές και τις ίδιες τις φοιτήτριες. Πού είναι η πανεπιστημιακή μέριμνα; Οι φοιτητές απαιτούν τη φύλαξη των ακαδημαϊκών χώρων όχι με την εμπλοκή της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά μέσω ακαδημαϊκού-ιδρυματικού φορέα. Τα πανεπιστήμια είναι ελεύθεροι χώροι που χρειάζονται φύλαξη παρεχόμενη όχι από την ελληνική αστυνομία αλλά από τον ίδιο τον ακαδημαϊκό χώρο.

+ posts