24ωρη απεργία ΟΑΣΑ/Απουσία της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

24ωρη απεργία ΟΑΣΑ/Απουσία της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Ακινητοποιημένα υπήρξαν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στις 29 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προβάλλοντας αντίδραση στην παράταση της σύμβασης του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για ακόμα ένα έτος.

Συγχρόνως όμως η εξεταστική περίοδος για πολλές σχολές και τμήματα των δημοσίων ΑΕΙ βρίσκεται εν εξελίξει. Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται στο ότι τα πανεπιστημιακά campus, ΕΜΠ και ΕΚΠΑ, που βρίσκονται στην περιοχή του Ζωγράφου παρέμειναν απροσέγγιστα από τις συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να μην καταφέρουν να παρευρεθούν στη σχολή τους για να δώσουν τα εξεταζόμενα μαθήματά τους.

Σε πολλά τμήματα που εδράζονται στην Πολυτεχνειούπολη και στην Πανεπιστημιούπολη, όπως το Βιολογικό Αθήνας, δημοσιεύτηκε από την εκάστοτε Κοσμητεία ανακοίνωση αναβολής των εξεταζόμενων μαθημάτων της 29ης Ιουνίου εξαιτίας της καθορισμένης απεργίας.

Ωστόσο, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ουδεμία μέριμνα δεν εξέφρασε προς τους φοιτητές της που κληθήκαμε να εξεταστούμε δια ζώσης εν μέρα 24ωρης απεργίας. Το ερώτημα είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο: Κύριε Κοσμήτορα, πώς θα προσεγγίσουν τη Σχολή οι φοιτητές, χωρίς τη λειτουργία των λεωφορείων; Μέχρι αργά της παραμονής της απεργίας οι φοιτητές δεν έλαβαν καμία ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Καθηγητές που δέχτηκαν πληθώρα ερωτήσεων και μηνυμάτων σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα απάντησαν πως δε γνωρίζουν κάτι περαιτέρω και ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Αχιλλέας Γ. Χαλδαιάκης, δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημο που να ανατρέπει τον φυσικό τρόπο λειτουργίας διεξαγωγής της εξεταστικής διαδικασίας την 29η Ιουνίου.

Η παραπάνω δράση είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό ορισμένων φοιτητών από την εξέταση μαθημάτων τους τη συγκεκριμένη ημέρα εν καιρώ νομοσχεδίου ν+2. Ακολουθεί η απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών:

“Την Τετάρτη 29 Ιούνη οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία και στα Τρόλεϊ στην Αθήνα θα προχωρήσουν σε 24ώρη απεργία ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης θέτοντας τις δικές τους δίκαιες διεκδικήσεις. Η συγκεκριμένη απεργία βρίσκει τους φοιτητές μέσα στην εξεταστική περίοδο. Όπως είναι αναμενόμενο ειδικά για τους φοιτητές που σπουδάζουμε σε περιοχές μακριά από τα μετρό, κατά βάση Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη δημιουργεί εμπόδια για την πρόσβασή μας στις σχολές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αξιοποιούμε τα συγκριμένα μέσα. Διεκδικούμε με ευθύνη της Κοσμητείας και των Προέδρων των Τμημάτων να εξασφαλιστεί και να ανακοινωθεί έγκαιρα εναλλακτική ημερομηνία για όσους δεν μπορέσουν να εξεταστούν αύριο, η οποία δεν θα συμπίπτει με ημερομηνία άλλης εξέτασης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκλειστεί κανένας από την εξεταστική και ότι ο κάθε φοιτητής θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα εξεταστεί χωρίς εμπόδια.”

+ posts