50.000 επισκέψεις-10 μήνες λειτουργίας: Ο δικός σας Φοιτητικός Κόσμος

50.000 επισκέψεις-10 μήνες λειτουργίας: Ο δικός σας Φοιτητικός Κόσμος

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις τι να πρωτοπείς όταν αντικρύζεις κάτι τόσο μικρό να μεγαλώνει χρωματίζοντάς το, κάνοντάς το πιο πλούσιο και βλέποντας ανθρώπους να το αγαπούν. Από φίλες/φίλους, συμφοιτητές, συγγενείς μέχρι και προσωπικότητες του δημόσιου βίου μας τιμήσατε ποικιλοτρόπως. Κάποιοι από εσάς μας γνωρίζατε και από πριν τον Απρίλιο του 2020, όταν άνοιξε και επίσημα ο foititikoskosmos.gr. Άλλοι μας μάθατε και γίναμε μια μεγάλη παρέα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Μπήκαμε στις οθόνες σας και για πολλούς στις καθημερινές σας προτιμήσεις. Άλλοι πάλι γράψατε για εμάς, τιμώντας μας ακόμα περισσότερο. Δείχνοντας ότι υπάρχει μια φωνή για όλους τους φοιτητές και τους νέους. Η δική σας Φωνή. Και άλλοι από αναγνώστες μας γίνατε συνάδελφοι και μέλη του Συντακτικού Συμβουλίου μας, δίνοντας τη δική σας πνοή και χρώμα στον Φ.Κ. Μια πνοή που μας δίνει κουράγιο και το 2021, ένα έτος πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, αλλά και για τη δική μας μικρή γωνία των Βαλκανίων, να συνεχίζουμε να είμαστε πάντα και πανταχού παρόντες σε καθετί που απασχολεί τους φοιτητές.

Η τιμή μας ήταν, είναι και θα είναι τεράστια για κάθε μία από τις 50.000 αναγνώσεις που μας δώσατε. Κάθε γραμμή μας που διαβάσατε και κάθε σχόλιο που μας κάνατε αποτελούσε μια τεράστια δικαίωση για όλες, όλους μας, αλλά και για εμένα προσωπικά. Ζητώ συγγνώμη για τον προσωπικό τόνο, όμως  τα συναισθήματα καμιά φορά κυλούν γρηγορότερα από τις λέξεις. Ποτέ δεν περίμενα ότι το ταξίδι μας στον Φ.Κ. θα μπορούσε να γίνει τόσο ξεχωριστό και όμορφο. Με τα καλά και τα κακά του, αλλά πάντα στο επίκεντρό του αυτό το πάθος μας για να γράφουμε, να μιλάμε, να προβληματιζόμαστε και να συζητάμε για όλα όσα μας απασχολούν. Τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν ήμασταν αυτή η τόσο διαφορετική ομάδα. Χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί, αλλά πάνω από όλα παιδιά που έχουν κάτι να πουν και το κυριότερο έχουν το θάρρος να το εκφράσουν δημόσια. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τα πάμπολλα Ευχαριστώ και για τη συγκίνηση. Σε ένα έτος που όλα πήγαιναν κατά διαόλου εμείς δημιουργήσαμε κάτι και μαζί σας το πλάσαμε με έναν μοναδικό τρόπο. Και εννοείται πως τώρα αρχίζει το καλό… Γιατί το Νέο Έτος ήρθε και ο Φοιτητικός Κόσμος θα συνεχίσει να είναι εδώ για εσάς απέναντι στις νέες προκλήσεις, τις  απειλές για την πανεπιστημιακή κοινωνία, αλλά και τις αλλαγές που μπορεί να μας κρύβει το 2021.

Μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές μας φέτος και κάποιες από τις δικές μου αγαπημένες.

Συνεντεύξεις, αφιερώματα, ρεπορτάζ κι άλλα πολλά σας περιμένουν… Ως ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Φ.Κ., δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το έτος καλύτερα έχοντας δίπλα μου άτομα με ενδιαφέροντα για τον κόσμο που ζουν και πνεύμα θερμό με όρεξη για να βγάλουν από μέσα τους όλα όσα σκέφτονται και τους προβληματίζουν. Γιατί αν το αίμα και η καρδιά μας δεν βράζουν για έναν καλύτερο κόσμο σε μια τέτοια ηλικία, τότε δεν μπορούμε να λέμε ποτέ πως υπήρξαμε νέοι. Και ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπωθεί η ψυχή σου έξω από το σώμα σου… Η γραφή. Όχι όποια κι όποια ή η πουλημένη σε συμφέροντα και διαπλοκή, αλλά αυτή που πηγάζει από την καρδιά σου. Όταν ακολουθείς το βαθύ σου χτυποκάρδι. Τότε μένεις νέος για πάντα. Και πραγματικά δακρύζω βλέποντας να κάνατε τον κόσμο μας Κόσμο σας. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά που είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι: Παύλος Γιαννόπουλος, Μανώλης Θεοχάρης, Βασίλης Φιλέρης, Βάσια Μανωλεδάκη, Μαρία Ζούρα, Μελίνα Ρέκα, Πετρίνα Κομνηνού, Γιώτα Μαντά, Μιχαέλα Μαλλίδη, Μιχάλης Κοττάκης, Στέλιος Κοττάκης, Κώστας Ρουκανάς, Κώστας Κατσαρέας, Σοφία Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Δανόπουλος, Ανθή Καψάλη, Μαρία Τρίτα και Αθανασία Ρουσάλη. Και πιστέψτε με, έχουμε πολλά ακόμα χιλιόμετρα το 2021.

Καλή μας Χρονιά! Το 2021 να είναι γεμάτο με Υγεία, Αγάπη, πολλές και μοναδικές εμπειρίες για όλες και όλους και την πολυπόθητη επιστροφή μας εκεί που ανήκουμε, στα Πανεπιστήμιά μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχαριστώ πολύ αγαπητές/αγαπητοί αναγνώστριες/αναγνώστες μας για όλα και ελπίζω η μεγάλη μας παρέα να γίνει ένας ακόμη μεγαλύτερος κόσμος. Ένας κόσμος ακόμα πιο πολύχρωμος, διαφορετικός και όμορφος. Ο δικός σας Φοιτητικός Κόσμος.

Αφιερωμένο με πολλή αγάπη στην Συντακτική Ομάδα μας και τις/τους συμφοιτήτριες/συμφοιτητές μου από το Πάντειο που μου λείπουν.

Στον παππού μου που για μια ακόμη χρονιά θα λείπει στην αλλαγή του χρόνου και στους γονείς μου που μου έμαθαν να αγαπώ το γράψιμο. Την αποτύπωση της ψυχής στο χαρτί.

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ, εγώ μονάχος μου

θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.»

Νίκος Καζαντζάκης, 1883-1957, συγγραφέας και φιλόσοφος

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.