Barbara: Κλειστά τα ΑΕΙ, οι αλλαγές στα ΜΜΜ/Αναμένουμε τις δικές σας εικόνες από το χιόνι

Barbara: Κλειστά τα ΑΕΙ, οι αλλαγές στα ΜΜΜ/Αναμένουμε τις δικές σας εικόνες από το χιόνι

Άλλη μια κακοκαιρία που ο «ΦΚ» είναι δίπλα σας και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις. Η «Barbara» έφτασε στη χώρα μας για τα καλά. Στα λευκά ντύθηκαν τα βόρεια της Αττικής με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται και προς τα νότια. Προληπτικές οδηγίες και ελέγχους με μπλόκα στους δρόμους είναι από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης μετά από το περσινό επιτελικό χάος στην κακοκαιρία «Ελπίδα». Αν και έντονη η «Barbara» μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δεν έχει δείξει την ίδια σφοδρότητα με τις προηγούμενες κακοκαιρίες («Μήδεια»/Φεβρουάριος 2021 και «Ελπίδα»/Ιανουάριος 2022).

Οι συντάκτες μας θα βρίσκονται επί ποδός για να συλλέξουν πληροφορίες και εικόνες (με τα καθιερωμένα μας φωτογραφικά ρεπορτάζ) από την Αθήνα. Όπως και σε άλλα φυσικά φαινόμενα ήσασταν δίπλα μας με πληροφορίες, μαρτυρίες και καταγγελίες σας. Για αυτό και στην κακοκαιρία «Barbara» σας καλούμε να μας στείλετε κάθε πληροφορία που θέλετε να μεταδοθεί, αλλά και τις φωτογραφίες σας από την γειτονιά ή τον τόπο καταγωγής σας, για να τη δημοσιεύσουμε στο επόμενο μας ΦΚ Φωτορεπορτάζ. Οτιδήποτε επιθυμείτε το στέλνετε στο email μας foititikoskosmos2018@gmail.com με το όνομά σας (αν επιθυμείτε να συμπεριληφθεί στο υλικό που θα μας στείλετε).

Γίνετε οι δικοί μας ανταποκριτές στο μέτωπο του χιονιά και οι δικές σας φωτογραφίες μπορούν να μπουν στο επόμενο ΦΚ Ρεπορτάζ μας.

Τι ισχύει για τα ΑΕΙ και τα Μ.Μ.Μ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Πανεπιστήμια της Αττικής (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Πάντειο, Γεωπονικό, ΠΑ.Δ.Α., Χαροκόπειο) μαζί με τα Σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Με έκτακτες ανακοινώσεις οι Πρυτανείες των ΑΕΙ αναφέρουν πως δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις της μέρας, με πολλές να μεταφέρουν σε άλλη ημερομηνία τις εξετάσεις των σημερινών μαθημάτων. Για κάθε ενημέρωση έχετε το νου σας στην ιστοσελίδα του Τμήματός σας.

Ανακοίνωση του Παντείου Πανεπιστημίου (Πρύτανις: κα. Χριστίνα Κουλούρη): Αναβάλλονται όλες οι εξετάσεις που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν δια ζώσης αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Φεβρουαρίου.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις. Οι αναβληθείσες εξετάσεις μεταφέρονται για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με το ίδιο πρόγραμμα.

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία και η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για τις εξετάσεις που είναι προγραμματισμένες για την ΤΡΙΤΗ 7 Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωση του ΕΚΠΑ (Πρύτανης: κ. Θάνος Δημόπουλος) – Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για αύριο Δευτέρα 6/2:

Αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές του ΕΚΠΑ.

Για τα Τμήματα και τις Σχολές με έδρα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο συγκρότημα Ευρίπου, αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία.

Η λειτουργία του Πανεπιστημίου για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, αν αυτό χρειαστεί, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ (λεωφορεία-τρόλεϊ) για αύριο, Δευτέρα 06/02/2023, θα εφαρμοστεί σε όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων κάθε γραμμής από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές:

ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Α11 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΜΕΣΩ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ): έως Παλαιό Τέρμα (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ: έως Αγ. Γεώργιο

Α15 ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ-ΔΑΣΟΣ: έως Σουκατζίδη

Β12 ΜΑΡΝΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: έως Α/Σ ‘Ανω Λιοσίων

405 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ: έως Νοσοκομείο -Μπόμπολα

410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ: έως Nοσ. Παπαδημητρίου εκτός Βίγλας

446 ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ-ΝΟΣ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (μέσω ΠΙΚΠΑ): έως Νοσ. Παπαδημητρίου εκτός ‘Αγιο Σύλλα)

447 ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ έως Αναπαύσεως

450 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως Αναπαύσεως

451 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ: έως Αναπαύσεως

460 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως Αναπαύσεως

461 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ: έως Αναπαύσεως

314 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ – ΡΑΦΗΝΑ : Τα Λεωφορεία δεν διέρχονται από Πανόραμα -Ντράφι -Πεντέλη

536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΔΙΟΝΥΣΟΣ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

507 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΣΤΑΜΑΤΑ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ: έως Πλ. Βασ. Παύλου

503 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Γέφυρα Βαρυμπόμπης

504 ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ: Προσωρινή Αφετηρία 3η Ολυμπιακού Χωριού

524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ: έως Πλατεία Πολιτείας

526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ: έως Γήπεδο

530 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ: έως 25ης Μαρτίου

537 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: έως Αεροπορική Βάση Δεκελείας

709 ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗΣ: Τα Λεωφορεία δεν διέρχονται από Αγ.Νεκτάριο / Βουνό

712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ): έως Κορμό ‘Ανω Λιοσίων

725 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ): έως Π. Μελά

726 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΘΡΑΚ/ΝΕΣ (ΒΟΥΝΟ): έως Π. Μελά

727 ΜΕΣΟΝΥΧΙ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: έως τη στάση ΤΕΡΜΑ – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ (Μόνο το τμήμα του Αγ.Κων/νου)

731 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΑΝΘ/ΛΗ-ΑΤΤ.ΝΟΣ.-ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔ.: έως στάση Μάνης (δεν προσεγγίζεται μόνο το τέρμα)

752 ΑΧΑΡΝΑΙ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΓ. ΠΕΤΡΟΣ: έως 3η Αγ.Διονυσίου

803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΑΣΟΣ Β (μέσω ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ): έως στάση Μάνης (δεν προσεγγίζεται μόνο το τέρμα)

817 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ: έως Γαλαξία Μάνδρας

826 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΓ.ΜΗΝΑΣ: έως Λ. Λαμπράκη

830 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ: έως Αστυνομία

837 ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ: έως Αστυνομία

846 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ: έως Πλ. Σπάθας

852 ΝΕΑΠΟΛΗ – ΣΤ. ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ: έως Πλ. Κρήνης

855 ΨΑΡΙ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΛΟΦΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ: Προσωρινό Τέρμα Προαστιακός Ασπροπύργου

860 Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΓΕΝ. ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΣΧΙΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

863 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣ. – ΜΑΝΔΡΑ: έως Γαλαξία Μάνδρας

811 ΧΑΙΔΑΡΙ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ: τα λεωφορεία δεν διέρχονται από Αγ. Χριστόφορο στο Δαφνί

871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ (ΜΕΣΩ Λ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ): έως Λαμπράκη (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ)

881 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΡΟΥΠΑΚΙ: έως Προαστιακό Ασπροπύργου

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

301-301Β ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΑΝΘΟΥΣΑ – ΠΕΝΤΕΛΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

324 ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΚΑΝΤΖΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

535 Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΕΤΖΙ (ΚΥΚΛΙΚΗ)

861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΙΤΑΝ)

723 ΦΥΛΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία των ΜΜΜ θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Μετρό-Τραμ-Ηλεκτρικός

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά εκτός από την περίπτωση χιονόπτωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το πρωί του Σαββάτου, τα δρομολόγια του μετρό θα σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Θα καλύπτουν δηλαδή μόνο το υπόγειο τμήμα και δε θα πηγαίνουν μέχρι το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες προς Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς θα μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους.

Ιδιαίτερη ενημέρωση δεν έχουν μέχρι αυτήν την ώρα ούτε οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1, δηλαδή στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ωστόσο η εμπειρία διδάσκει ότι σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης επηρεάζεται η λειτουργία του μέσου κυρίως στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Κηφισιάς.

Καμία νεότερη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει για τις γραμμές του Τραμ των οποίων τα δρομολόγια, εξ όσων φαίνεται, θα πραγματοποιούνται κανονικά. Γενικότερα οι ανακοινώσεις του συνόλου των ΜΜΜ, ευθυγραμμισμένες με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, εντός της μέρας θα κινηθούν ανάλογα την χιονόπτωση που αναμένουμε να δούμε πόσο πυκνή θα είναι από τα βόρεια της Αθήνας και κάτω.

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Τη Δευτέρα (06/02/2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από βορρά προς νότο της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07/02/2023) στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χωρίς εμπορικά καταστήματα και delivery στη Βόρεια Αττική

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα σε: Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. 

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. 

Ο «Φοιτητικός Κόσμος» πιστός στο ραντεβού του με την ενημέρωσή σας θα σας κρατάει μέσα στον παλμό των εξελίξεων με έκτακτες ενημερώσεις τις επόμενες ώρες στα social media του (Facebook, Instagram και Twitter), ενώ αναμένουμε και τις δικές σας φωτογραφίες και ανταποκρίσεις από όπου κι αν βρίσκεστε!

Πηγές: news24/7, efsyn.gr, www.kathimerini.gr/, athenstransport.com

+ posts