Come ti quattro mille ΠΑΤΣΗ

Come ti quattro mille ΠΑΤΣΗ

Το υπέροχο τραγούδι του Adriano Celentano νομίζω πως το γνωρίζουμε όλοι. Αποτελεί το soundtrack της ταινίας “Safe Sex” και είναι ευρέως γνωστό. Ας μιλήσουμε όμως για το unsafe sex που διαδραματίζεται στη χώρα μας. 

Εχθές βγήκε στην επιφάνεια το σκάνδαλο της υπόθεσης του Ανδρέα Πάτση, πλέον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το πόθεν έσχες του. Ο Πάτσης έχει στο όνομά του εταιρείες, κάποιες από τις οποίες είναι στο εξωτερικό πράγμα που βάσει του νόμου του 2016 τον καθιστά παράνομο εφόσον ο ίδιος εμπλέκεται με τη πολιτική. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε αγοράσει κόκκινα δάνεια αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ με μόλις 4,3 εκατομμύρια, το 1/15 της αξίας τους δηλαδή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η ΝΔ και όλοι γνώριζαν τις κινήσεις του και τις συναλλαγές του με τις τράπεζες. Από 161.000 ευρώ το 2017 οι συμμετοχές σε εταιρείες έφθασαν σε 1,33 εκατομμύρια σε μόλις δυο χρόνια. Το 2019 έλαβε δάνειο αξίας 1.000.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα ενώ τα ποσά των καταθέσεών του πραγματικά ζαλίζουν. Την αναφορά για το ψευδές πόθεν έσχες του Πάτση είχε κάνει στην επιτροπή της Βουλής τον Μάιο του 2020 ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που διερευνούσε τα δάνεια της τράπεζας Πειραιώς. Σε περίπτωση που το όνομά του σας θυμίζει κάτι, για να σας λύσω την απορία ο δημοσιογράφος είχε πέσει θύμα των τηλεφωνικών υποκλοπών του Predator. Πρόκειται για το σκάνδαλο που βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγους μήνες με πρωταγωνιστές τους κ. Κοντολέων και  ο κ. Δημητριάδης ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Βέβαια κάπου εδώ μπορούμε να σημειώσουμε και κάποια ακόμη ονόματα που μας έχουν απασχολήσει το τελευταίο καιρό. Κάποια από αυτά είναι του κ. Μαραβέγια σχετικά με τις παράνομες επιχορηγήσεις και του κ. Στάσση, διευθυντή της ΔΕΗ, του οποίου ο μισθός ανέρχεται στα 360 χιλιάδες ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθούν και τα μπόνους 16 εκατομμύρια που πήρε εκείνος και οι δεκάδες σύμβουλοί του. Το μεγάλο φαγοπότι δεν έχει τελειωμό όπως μπορείτε να αντιληφθείτε. Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια επικρατεί ένα καθεστώς που φέρει τους πολίτες της μεσαίας τάξης με τα χέρια σηκωμένα και τις τσέπες άδειες, αλλά και τους ισχυρούς καθισμένους αναπαυτικά στις πολυθρόνες. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι στην Ελλάδα του 2022. Η κοινωνία μας χρειάζεται μια ολική αλλαγή, έχει ανάγκη μια κυβέρνηση η οποία θα αφανίσει την εξαθλίωση, την κοινωνική απαξίωση, τη κερδοσκοπία, τον απολυταρχισμό και πάνω από όλα το ρατσισμό. 

Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω μια φράση του αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις». Ας φροντίσουμε να μην τους μοιάσουμε λοιπόν. 

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Τερζής και είμαι 4οετής φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πατρών.

Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου, ευαίσθητος στα κοινωνικά ζητήματα και ερωτευμένος με κάθε μορφή τέχνης, κυρίως όμως το θέατρο και τη μουσική. Ελπίζω σε έναν κόσμο πιο ρομαντικό χωρίς καμία μορφή διάκρισης σε αυτόν.

Στόχος μου να μεταδώσω μέσα από το γραπτό μου λόγο την ευαισθητοποίηση προς όλα τα ζητήματα που αφορούν τη κοινωνία μας.