ΦΚ, μία όμορφη και δημιουργική εμπειρία που θες να συμμετάσχεις!

ΦΚ, μία όμορφη και δημιουργική εμπειρία που θες να συμμετάσχεις!

Ήταν περίπου 5 χρόνια πριν, όταν 10-11 «πρωτοετάκια» φοιτητές κατηφόριζαν αργά το απόγευμα προς το Μοναστηράκι για να κάτσουν σε κάποιο καφέ να συζητήσουν μία νέα πρωτοβουλία. Μία συνεταιριστική φοιτητική εφημερίδα έμελλε να σχεδιαστεί, να τυπώνεται μία φορά ανά μήνα και να μοιράζεται στα αθηναϊκά πανεπιστήμια. Ως ότου ήρθε η πανδημία και άλλαξε τα πλάνα της ανθρωπότητας, όπως άλλαξε και αυτά του ΦΚ, μετατρέποντάς τον από μηνιαίο ενημερωτικό φύλλο σε site με καθημερινή ενημέρωση και άρθρα.

5 χρόνια μετά, ο Φοιτητικός Κόσμος έχει βιώσει πολλά. Αναγνωρισιμότητα, επιβράβευση, Συντακτικά Συμβούλια με ποιοτικές συζητήσεις, χιλιάδες άρθρα, επίσκεψη σε εκδηλώσεις ως ομάδα, τσακωμούς, αποχωρήσεις συντακτών, αφίξεις συντακτών, συγκινήσεις αλλά και απογοητεύσεις. Αυτό που προσωπικά με κάνει να πιστεύω ακόμα σε αυτό το εγχείρημα, όντας εκ των ιδρυτών της μαζί με τον αγαπητό συνάδελφο Βαγγέλη Βαλαβάνη, πέρα από την διαρκή επιθυμία μου να αποκτήσει έναν πιο επαγγελματικό χαρακτήρα, είναι η ποικιλία των ανθρώπων που έχω γνωρίσει και πρόκειται να γνωρίσω μέσα από την ομάδα, η διαρκής ανταλλαγή ιδεών αλλά και η συνεχής συγγραφή αρθρών που οξύνει το πνεύμα αλλά και ανοίγει ενδεχομένως και επαγγελματικά μονοπάτια.

Ο ΦΚ προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε φοιτητή να εκφραστεί ελεύθερα, χωρίς κομματικά/ιδεολογικά εμπόδια, να γράψει για τις ανησυχίες του και τους προβληματισμούς του αλλά και να ενασχοληθεί συγγραφικά και με το αντικείμενο των σπουδών του. Εντάσσεται σε μία ομάδα που μέσα από την συγγραφή θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο τον κόσμο αλλά και να του προσφέρει όσο το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωση για τα γεγονότα της επικαιρότητας, κάτι που λείπει στον σημερινό κόσμο.

Άμα σε ενδιαφέρει να συμμετάσχεις στο δικό μας εγχείρημα, θα χαρούμε να γίνεις μέλος μας. Όποιος και αν είσαι, όποια και αν είσαι. Αρκεί να είσαι φοιτητής και να μοιράζεσαι την ανησυχία μας για την φοιτητική καθημερινότητα και τα κοινά.

Επικοινωνία:

https://www.facebook.com/foititikoskosmos2018

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει, θα μας βοηθούσε να συμπληρώσεις και ένα μικρό ερωτηματολόγιο που έφτιαξε ο φίλος και συνάδελφος Βασίλης Βουτσινάς.

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.