JR-15 και… βία μόνο!

JR-15 και… βία μόνο!

Φαίνεται κάπως ειρωνικό και γελοίο το γεγονός πως, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για να μην υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση ανάμεσα στους Ουκρανούς και την Ρωσία με τους αυτονομιστές του Ντονέτσκ, η ίδια χώρα κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά το JR-15, ένα ημιαυτόματο τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά.

Στη μοναδική δυτική χώρα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η οπλοφορία, μία εταιρεία ενθαρρύνει και διαφημίζει ένα όπλο για τα παιδιά. Που το παιδί, ακόμα περισσότερο από έναν ενήλικα άνθρωπο, δυσκολεύεται να βρει τα όρια της ηθικής και της “σωστής” χρήσης, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα την απαραίτητη παιδεία και μόρφωση που υποτίθεται ότι λαμβάνει και πρέπει να λάβει κάθε άνθρωπος που τελειώνει το Σχολείο και το Πανεπιστήμιο.

Στον καιρό του ύστερου καπιταλισμού και του 21ου αιώνα, η βία απαντάται με βία και η απειλή βίας απαντάται πάλι με βία. Και η επιστήμη με την τεχνολογία δυστυχώς ενισχύουν απλώς την δύναμη της βίας και τις συνέπειές της, αφού υπάρχει η χείριστη αξιοποίησή τους. Μεγάλη ανθρώπινη εξέλιξη.

+ posts

Παύλος Γιαννόπουλος... Αμέ, έχω και εγώ ένα όνομα. Ένα όνομα και ένα επίθετο, ανάμεσα σε τόσα άλλα στον κόσμο ετούτο. Ένας απλός φοιτητής του Καποδιστριακού, συγκεκριμένα στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, διαβάζοντας και γράφοντας συνεχώς, προσπαθώντας να αφυπνίσω συνειδήσεις προπαγανδίζοντας (αν υπάρχει τέτοια φράση), ώστε στον βαθμό που και εγώ μπορώ να δώσω το θετικό μου στίγμα σε μία Γη που βράζει. Σε κοινωνίες και άτομα που χρήζουν εν συναίσθησης και εν συνείδησης.
ΦΚ λέγεται το project που μπορεί να πετύχει και να μετουσιώσει τα παραπάνω. Mία φοιτητική ιστοσελίδα που χαρακτηρίζεται από μία ανιδιοτέλεια και μία αντικειμενική υποκειμενικότητα που στους καιρούς μας απουσιάζουν.