Online συζήτηση (Κυριακή,9/5 στις 18:00) κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από φοιτητ(ρι)ές του Παντείου Πανεπιστημίου

Online συζήτηση (Κυριακή,9/5 στις 18:00) κατά του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από φοιτητ(ρι)ές του Παντείου Πανεπιστημίου

Ανοίγει η εστίαση. Ανοίγει ο τουρισμός, τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία. Μαντέψτε τι δεν έχει ανοίξει ακόμα… Τα Πανεπιστήμια. Αυτό όμως δεν δείχνει να πτοεί τους φοιτητές, οι οποίοι μετά την κυβερνητική κωλοτούμπα και την αναβολή (για τον Σεπτέμβριο ή για πάντα;) της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, συνεχίζουν την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των συμφοιτητών τους απέναντι στον αντιδημοκρατικό νόμο 4777/2021 (Κεραμέως-Χρυσοχοίδη).

Εδώ και λίγο καιρό το Πάντειο Πανεπιστήμιο, μετά τη μαζική παρουσία του στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, προχώρησε σε μια σειρά 4 δια ζώσης μαθημάτων (από τους κ. καθηγητές Δ. Καλτσώνη, Σ. Σεφεριάδη, Ξ. Χρυσοχόου και Χ. Μητσοπούλου) διοργανωμένα από το Σύλλογο Μελών Δ.Ε.Π. του Παντείου, κατόπιν συνεννόησης με τον Σύλλογο των Φοιτητών του Α.Ε.Ι. Τα δια ζώσης μαθήματα υπήρξαν άκρως επιτυχημένα, με ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την πανδημία, την κρίση και τον νόμο 4777/2021. Προσέλκυσαν πάνω από 100 φοιτητές με μάσκες και αποστάσεις στον κήπο του Παντείου και υπήρξαν μια πολύτιμη εμπειρία για όλους όσους τα παρακολούθησαν… γιατί η αίσθηση της επιστροφής στον κοινωνικό σου χώρο είναι ανεκτίμητη.

Από τα δια ζώσης στη συζήτηση και μετά ξανά πάλι δια ζώσης

Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 18:00, οι συμφοιτητές σας στο Πάντειο σας καλούν να μιλήσετε, να μάθετε για μια σαρωτική «αλλαγή» που οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε άλλες ζοφερές εποχές και να συζητήσετε απέναντι σε ένα νόμο που μας επηρεάζει όλους.

Όπως αναφέρουν οι -πάνω από- 30 φοιτητές που στηρίζουν την πρωτοβουλία στην εκδήλωση τους στο Facebook:

Η ανάγκη για διεκδίκηση περισσότερης και ποιοτικότερης δωρεάν και δημόσιας παιδείας, είχε έως αποτέλεσμα να μαζευτούν φοιτητές και φοιτήτριες από 200 διαφορετικά Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας που εξέφρασαν με την υπογραφή τους ότι τα μέτρα του νέου νόμου του Υπουργείου Παιδείας δεν πρέπει να εφαρμοστούν.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν στην πρώτη διαδικτυακή συζήτηση της πρωτοβουλίας του Παντείου Πανεπιστημίου την Κυριακή 9/5 στις 18:00.

Συλλογικά πρέπει να αντισταθούμε στα κυβερνητικά μέτρα που διαμορφώνουν το δικό μας μέλλον. Η υποβάθμιση των σχολών μας, αλλά και το δικαίωμά μας να φοιτούμε σε ένα ελεύθερο Πανεπιστήμιο, είναι μάχη που μας αφορά όλους και όλες!!
Με συνεργασία και θέληση, μπορούμε να ανατρέψουμε τα πλάνα της κυβέρνησης για την παιδεία.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, καθηγητή και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου μας να συμμετέχει.
Κανείς δεν περισσεύει!

Συμμετέχουμε , συζητάμε, διεκδικούμε!
Βγαίνουμε μπροστά!

Πρωτοβουλία ενάντια στο Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την Παιδεία.

Αξίζει να τονίσουμε πως πρόκειται για φοιτητές από όλα τα Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει φοιτήτριες και φοιτητές από άλλα Α.Ε.Ι. Την ερχόμενη εβδομάδα, μάλιστα, προβλέπεται να συνεχιστούν κάποια ακόμα δια ζώσης μαθήματα στο Πάντειο. Θα σας ενημερώσουμε για ό,τι προκύψει.

Η συζήτηση ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για να συνδεθείτε πατήστε εδώ:

https://us02web.zoom.us/j/83237734332?pwd=L0l5U1VTSzQ2dEZNRnFudE9IYjJydz09&fbclid=IwAR0E7Nf8P-DlBPDqNF2PKFvN_06GlkC4zT-WPXg1VIW1x690edxbGH7ilbo#success

+ posts

Ονομάζομαι Βαγγέλης Βαλαβάνης. Συντάκτης, από τα ιδρυτικά μέλη του Φοιτητικού Κόσμου. Είμαι φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν και ερωτευμένος βαθιά με την Ιστορία και το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ο αέρας των Πανελληνίων με έστειλε στο εξωτικό και γυναικοκρατούμενο Πάντειο. Ιστορία, η πρώτη αγάπη. Πολιτικές Επιστήμες η δεύτερη. Η συγγραφή όμως, μια και μοναδική. Ίσως ο μοναδικός τρόπος να μπορώ να είμαι κοντά και στις δυο μου αγάπες. Να εκφράζομαι, να προβληματίζομαι, να αναδεικνύω τα κακώς κείμενα της εποχής μου, να δέχομαι και να ασκώ κριτική, να…να…να… Να ταξιδεύω και να αναπνέω.
Γιατί αυτό είναι η συγγραφή. Μια ανάσα μες στην σκόνη του κόσμου. Μια πράξη βαθιά πολιτική και συναισθηματική. Γιατί η γραφή ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του Ανθρώπου. Ο τρόπος του να αποτυπώσει την ψυχή του, το αέναο πάθος του για τη ζωή και να ακολουθεί το βαθύ του χτυποκάρδι. Ένα ταξίδι για να τον ανακαλύψουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Και αυτός εδώ στον Φ.Κ. είναι και ο δικός μας στόχος. Γράψτε. Προβληματιστείτε. Ανακαλύψτε και Ονειρευτείτε για τον δικό σας. Για έναν κόσμο που μας αξίζει. Για τον δικό μας κόσμο. Τον Φοιτητικό Κόσμο.