Πρυτανεία Παντείου: Αδόκητη απώλεια του καθηγητή Α.Σταλίκα

Πρυτανεία Παντείου: Αδόκητη απώλεια του καθηγητή Α.Σταλίκα

Η κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου πενθεί την πρόωρη απώλεια του Αναστάσιου Σταλίκα, Καθηγητή Ψυχολογίας και Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας. Ο Αναστάσιος Σταλίκας υπήρξε ένας πρωτοπόρος επιστήμονας και ένας χαρισματικός δάσκαλος.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Concordia University, Montréal. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ottawa, Canada, ενώ έγινε Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει σε πληθώρα πανεπιστημίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίδαξε στο Πάντειο τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, ενώ παράλληλα υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Ερευνητικός του στόχος ήταν να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ‘’ανθίζουν’’ ψυχικά μέσω της εφαρμογής των δυνατών σημείων του χαρακτήρα τους, της βίωσης θετικών συναισθημάτων, της εύρεσης νοήματος στη ζωή και της ανάπτυξης της ψυχολογικής τους ανθεκτικότητας. Tα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονταν στους τομείς της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Ήταν συγγραφέας 10 βιβλίων, περισσότερων από 60 κεφαλαίων σε βιβλία και 200 άρθρων και εισηγήσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. 

Τα τελευταία 25 χρόνια υλοποίησε εργαστήρια, βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες σε εταιρείες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική με στόχο την αναγνώριση, ανάπτυξη και εφαρμογή των θετικών χαρακτηριστικών των στελεχών τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, την ενίσχυση του εταιρικού οράματος και το χτίσιμο μιας θετικής οργανωσιακής κουλτούρας.  

Από σήμερα η Παντειακή κοινότητα είναι φτωχότερη.

+ posts