Οι Scream Inc γίνονται ένα με τους Metallica άλλη μια φορά στο CT Garden του Xmas Theater!

Οι Scream Inc γίνονται ένα με τους Metallica άλλη μια φορά στο CT Garden του Xmas Theater!

To να είσαι tribute band είναι δύσκολη υπόθεση. Μια «ανάσταση» τέτοιων ιερών τεράτων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η σύγκριση είναι αναμενόμενη, η κριτική κόφτη κι η σκέψη να ακούσεις άλλους καλλιτέχνες από τους «original» σε βάζει σε περίεργο δίλημμα. Δεν ισχύει αυτό όμως για τους Scream Inc.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Scream Inc αποτελούν την καλύτερη Metallica tribute band. Δημιουργήθηκαν το 2002 και εδώ και περίπου 10 χρόνια παρουσιάζουν ένα υπέροχο show που αναπαριστά μια αυθεντική και ζωντανή συναυλία των Metallica. Το πάθος, οι φανταστικές ερμηνείες και η χημεία της μπάντας την έκαναν κατευθείαν γνωστή σε όλο τον κόσμο. Έτσι προχώρησαν στη δημιουργία ενός show, στο οποίο παρουσιάζουν τα all time classics των Metallica.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την μαγευτική συναυλία τους στη Ελλάδα, χωρίς την συνοδεία ορχήστρας, οι Ουκρανοί Scream Inc. έδωσαν και πάλι το παρόν τους στον ίδιο χώρο.
Φέτος στο CT Garden υπήρχαν πάλι τα καρεκλάκια και τα τραπεζάκια για μια μπάντα που δεν βγάζει σίγουρα vibes θερινού σινεμά, όπου είχε μαζευτεί η Gen X, όρθιοι όλοι οι Millennials και Gen Z, περιμένοντας με ανυπομονησία να αναβιώσουν σώματι και ψυχή τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Κατά τις 21:20, ανοίγει η αυλαία, ακούγοντας από τα ηχεία το Ecstacy of Gold. Η μπάντα ανεβαίνει στην σκηνή με το κοινό να την χειροκροτεί έντονα. Διακρίνουμε όμως πως δεν υπάρχει πολλή κίνηση. Στο For Whom the Bell Tolls,  ο κόσμος αρχίζει και τραγουδάει και με το Harvester Of Sorrow & Through the Never κατάφεραν να ισορροπήσουν λίγο τα πράγματα και να μας ανεβάσουν. Ειδικά στο δεύτερο αρχίζε να συμμετέχει πιο πολύς κόσμος.

Eνεργό ηφαίστειο ήταν το CT Garden στο Master of Puppets, βλέποντας επιτέλους το κοινό να ζωντανεύει και να έρχεται  περισσότερος κόσμος μπροστά. Εκπληκτικό interact, o frontman Max Rozkrut με το να μας ευχαριστεί για το πόσο θερμοί είμαστε και προσωπικά λατρέψαμε το διαβολικό του χαμόγελο κάθε φορά που έπαιρνε την ανταπόκριση που ζητούσε.

Παθιασμένος ήταν ο μπασίστας, Alexander Renda, βλέποντας τον από την μια να ζει στο «max» την στιγμή του, κλείνοντας τα μάτια  και από την άλλη να λυσσάει σαν μαινάδα από την μια άκρη της σκηνής στην άλλη, κάνοντας interact με τον drummer και δείχνοντας επιδεικτικά τις εκφραστικές γκριμάτσες του στο κοινό.

Ήρεμη δύναμη μόνο στο σκηνή, όχι στα δεύτερα φωνητικά ο lead κιθαρίστας Krzysiek Renda που έδειξε την μαεστρία του στο solo του Master Of Puppets και όχι μόνο.
Επιστρέφοντας στην σκηνή, οι δύο κιθαρίστες λέγοντάς μας πως ξέρουμε τα λόγια, αρχίζουν το Nothing Else Matters. Ανάβουμε τους φακούς μας και συγκινούμαστε από την μαγεία της ιερής στιγμής.

Το κοινό διψούσε για το Creeping Death. Καλοπροαίρετα ο frontman χαμογελάει αναρωτώμενος «Που ξέρετε την playlist μας;» Εκεί λοιπόν φάνηκε η εκρηκτικότητα του live με δυνατό headbanging.
Ζητάμε και άλλο με όσο ιδρώτα και φωνή μας έχει μείνει, δίνουμε την ψυχή μας στο Seek and Destroy.

Κι εκεί που πήγαν να μας αποχαιρετίσουν, δεν μας χάλασαν το χατίρι, καθώς το βράδυ πρέπει να κλείνει με ένα ποτό βαρύ, με το Whiskey in the Jar να είναι και το τελευταίο τους κομμάτι για την φετινή τους συμμετοχή στην χώρα μας.

Μια μπάντα που εκπροσωπεί τέτοια ιερά τέρατα, δεν θα έπρεπε να είναι σε τέτοιο χώρο. Λίγο ακατάλληλο για τέτοια περίσταση, κάποια μικροπροβλήματα με τον ήχο, ωστόσο αυτά επιλύθηκαν σύντομα. Δυστυχώς για τους Scream Inc το πολύ δυνατό τους live επισκιάστηκε από την έλευση των Artic Monkeys που έπαιξαν την ίδια μέρα. Ωστόσο οι  Scream Inc. αξίζουν ένα θερμό χειροκρότημα, καθώς βαδίζουν σε δύσκολα μονοπάτια και ναι από εμάς είναι το καλύτερο Metallica tribute band!

+ posts